keskiviikko 19. syyskuuta 2012

Antti Kortesuo on vuoden MP-kouluttaja

Suomen moottoripyöräkouluttajat ry (SMOK) on valinnut vuoden 2011 moottoripyöräkouluttajaksi juupajokelaisen Antti Kortesuon.

Yhdettätoista kertaa myönnetty palkinto myönnetään vuosittain koulutustyössä ansioituneelle SMOKin kouluttajalle.

Tekniikan lisensiaatti Kortesuo on suomalaisen moottoripyöräilyn ajomekaniikan isä, joka teki jo lopputyönään tutkimusta moottoripyörän ajodynamiikasta. Syvä ymmärrys moottoripyörän käyttäytymisestä on mahdollistanut monimutkaisten ilmiöiden selittämisen kansanomaisesti.

Kortesuo käytti ensimmäisenä kouluttajana demopyöriä hyrrävoimien havainnollistamiseksi. Hän on ollut 1990-luvulla mukana kouluttamassa liikenneopettajia ja toiminut myös MP69:n puheenjohtajana sekä kerhokouluttajana.

Kortesuo on tuonut ulkomailta Suomeen koulutusmetodeita, jotka ovat vieläkin käytössä. Hän on myös ollut kehittämässä SMOKin kouluttajatestejä ja on ollut aktiivisesti yhdistyksen koulutuksissa ja testeissä mukana.

Suomen moottoripyöräkouluttajat ry perustettiin 1994 Virtasalmen Motoparkissa. Yhdistyksen tehtävänä on moottoripyöräkoulutuksen edistäminen ja moottoripyöräkouluttajien ammattitaidon ja kouluttajavalmiuksien kehittäminen.

SMOK toimii yhteistyössä muiden järjestöjen kuten Liikenneturvan, Autokoululiiton, Suomen Motoristit ry:n ja MP69:n kanssa. Vuoden moottoripyöräkouluttaja valittiin ensimmäisen kerran vuonna 2001.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti