sunnuntai 16. syyskuuta 2012

Hermunen Italian mestariksi

Mauno Hermunen ajoi supermoton Italian sarjan voittoon Castelletto di Branduzzossa kauden päätösosakilpailussa. Suomalaissuorituksen arvoa nostaa edelleen se, että Italiassa kilpaili MM-sarjan koko kärkikaarti. Hermusen MM-mitalin väri ratkeaa ensi viikonloppuna.- Kyllähän tällainen titteli mieltä lämmittää. Italian mestis oli tasoltaan täysin rinnastettavissa MM-sarjaan. Ei tämän kovempaa kansallista sarjaa ajeta meidän lajissamme missään muualla, painotti Hermunen.

Hermunen hallitsi Italian sarjan tapahtumia TM-pyörällään kauden alusta lähtien. Hän lähti viimeiseen kuudenteen osakilpailuun 18 pisteen johdossa vastaavalla pyörällä ajavaan ranskalaiseen Thomas Chareyreen nähden.

Hermunen ei jättänyt mitään sattuman varaan Castelletto di Branduzzossa. Hän teki täysosumatyötä pauhaamalla paalupaikalle ja voittamalla molemmat erät.

- Ei paljon paremmin olisi voinut muutenkaan mennä. Voitin Italian sarjan 12 kisaerästä kymmenen.

Hermunen peittosi Chareyren loppujen lopuksi 24 pisteellä.

- Ajoin tämän viimeisen osakilpailun avauserän kärjessä lähdöstä maaliin. Toisessa erässä ohitin Chareyren tutun radan ensimmäisen kierroksen lopussa ja pidin johtopaikan loppuun asti. Erä oli siinä mielessä vaikea, että Thomas roikkui koko ajan kannassa, mutta siinä mielessä helppo, ettei minulla ollut enää mitään paineita mestaruuden osalta.

MM-mitalin väri ratkeaa Ranskassa

Hermusen uran tähän mennessä tärkein tapahtuma ajoittuu ensi viikonvaihteessa Ranskan Caroleen, jossa ajetaan MM-sarjan viimeinen osakilpailu.

Mitali on käytännössä varma, mutta sen väri on vielä avoin. Hermunen on S1-luokan MM-sarjassa toisena 20 pistettä Chareyrea jäljessä. Kaikki on mahdollista, sillä Carolessa on jaossa kolmen kisaerän myötä yhä 75 pistettä.

- Ajamalla mestaruutta on enää vaikea saavuttaa, mutta eihän sitä koskaan tiedä. Ei muuta kuin yritetään voittaa kaikki erät ja ties vaikka Chareyrella ilmenisi vihdoin jotain vastaavaa epäonnea, kuten minulla alkukaudella, tuumii Hermunen.

Lisätietoja:

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti