keskiviikko 19. syyskuuta 2012

Tee-se-itse: Ajohanska joka toimii kosketusnäytön kanssa

Ajohanskasta voi tehdä kännyköille ja navigaattoreille toimivan osoittimen helpolla pikkumuutoksella. Näin syksyn kylmillä keleillä tästä on suoraa iloa - Ei tarvitse riisua hanskoja.

Hanskasormen päähän on ommeltu sähköä johtavalla langalla pieni alue. Kuva (c) VelluK / mp.org
Moottoripyörä.org palstaa selatessani törmäsin nimimerkki VelluK:n tekemään yksinkertaiseen hanskojen modifikaatioon. Tällä helpolla muutoksella kosketusnäyttöinen laite saadaan tottelemaan ajohanskan peittämää sormea.

Kosketusnäyttöjen tekniikka perustuu lähes kaikissa markkinoilla olevissa laitteissa kapasitansin muutokseen. Suomeksi tämä tarkoittaa sormen sähkönjohtavuutta. Koska hanska ei johda sähköä se ei sellaisenaan siis kelpaa osoittimeksi.

Looginen ratkaisu on yhdistää sähköisesti hanskan ulkopinta sen aidon sormenpään kanssa. Tämä voidaan tehdä millä tahansa sähköä johtavalla aineella tai tahnalla. Sähköä johtava neulelanka lienee siistein mahdollinen ratkaisu, naula tai nasta taas kivuliain. Tuota lankaa voi muutaman euron hintaan tilailla netistä, ja jos siihen ei ole varaa niin vanhasta autorata-auton sähkömoottorista voi purkaa käämilankaa joka ajaa saman asian.

Tämä esimerkki todistaa myös aukottomasti, että netissä on tyttökuvien lisäksi myös muuta mielenkiintoista sisältöä. Keskustelu: http://www.moottoripyora.org/

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti