tiistai 25. syyskuuta 2012

Sixin toinen päivä tiputti Suomen neljänneksi

Suomen enduromiehistö joutui antamaan periksi yhden sijan Six Days MM-joukkuekilpailun toisena päivänä.

Mestaruutta puolustava Suomi lähtee kolmanteen kisapäivään neljänneltä sijalta 18 minuuttia ja 31 sekuntia kärjessä jyräävän Ranskan takana.
Suomen joukkueen epäonnen kuljettaja oli Salminen, joka kärsi pyöränsä tekniikkamurheista tiistain kolmella ensimmäisellä maastokokeella.

Maanantaina koko joukon viidenneksi parasta vauhtia pitäneen Salmisen ongelmat maksoivat hänelle lähes kuusi minuuttia.

- Pyörässä ilmeni käyntihäiriöitä jo maanantaina ja ne jatkuivat edelleen tänään. Etsimme vikaa ja vaihdoimme aamun mittaan ensimmäisestä huollosta lähtien lukusia osia, mutta mikään ei tuntunut auttavan. Päinvastoin, pyörä meni ajoittain vain huonommaksi.

Tuppi nurin keskiviikkona!

Hetken jo keskeytystä pelännyt Salminen sai huokaista helpotuksesta vasta päivän puolivälissä.

- Päätimme vaihtaa vielä ruiskurungon ja se osoittautui vihdoin oikeaksi ratkaisuksi ongelmaan. Sen jälkeen alkoi taas pelittää. Viimeiset kolme pätkää tulivat ihan hyvin, kun pyörä toimi taas normaalisti. Sijoitus putosi melkoisesti, mutta pääasia tietenkin on, että olen yhä kisassa mukana ja homma jatkuu.

Suomen nopeimpana kuljettajana jatkaa Eero Remes, joka on yleiskilpailussa kuudentena ranskalaisesta kärkimiehestä Pierre Renetista 1.44 minuuttia jääneenä. Sijalle 37 pudonneen Salmisen ero kärkeen on 6.30 minuuttia. Yleiskilpailussa Hellsten on 21:s, Tarkkala 33:s, Nikander 39:s ja Mattila 52:s.

- Keskiviikon taktiikkaa ei tarvitse suuremmin miettiä. Ei muuta kuin tuppi nurin ja yritetään poimia lähtöpaikasta huolimatta kiinni ja ohittaa niin monta kuljettajaa kuin mahdollista, kertoi Salminen.

Marko Tarkkala oli E3-luokan sijalla 11, eikä hänkään ollut tyytyväinen päivään.

- Endurotestillä pystyn ajamaan hyviä aikoja, mutta kuten monesti ennenkin tällä kaudella, minulla oli ongelmia crossitestillä. Tuntuu etten saa pyörää kääntymään. Olen kokeillut ajaa eri linjoja, enemmän ja vähemmän kaasua, vaihtanut ajoasentoa, mikään ei näytä auttavan. Onneksi keskiviikkona ajamme taas uusia erikoiskokeita, jospa niillä pystyisi olemaan hieman kilpailukykyisempi, Tarkkala kertoi.

Viime vuonna Suomessa järjestetyltä ISDE:ltä poissaolollaan loistanut Ranska lähti selkeänä suosikkina järjestyksessään jo 87. joukkuekisaan. Lajin mahtimaaksi noussut Ranska on pitänyt pintansa pontevasti, sillä se johtaa Sixiä jo 12 minuutin erolla toisena tulevaan Australiaan.

Kolmantena ja reilut puolitoista minuuttia Suomen edellä oleva Italia on hyytynyt Ranskasta 16.58,73. Renetin ohella Ranskan nimivahvassa nipussa ajavat Antoine Meo, Rodrig Thain, Johnny Aubert, Christophe Nambotin ja Sebastien Guillaume. Ranskalaisilla on henkilökohtaisessa kisassa neloisjohto Renetin, Meon, Nambotinin ja Aubertin ansiosta.

Juniorit ja naiset kuudennella sijalla

Asemiaan kahdella pykälällä nostanut Suomen juniorijoukkue Lauri Pohjonen, Aleksi Jukola, Kimmo Hurri, Mika Tamminen on kahden ajopäivän jäljiltä kuudentena.

Iso-Britannia ajoi niukasti Ranskan ohi ykköseksi. Briteillä on 14 minuutin etu suomalaisiin nähden. Suomen kvartetin parhaasta vauhdista on vastannut yleiskilpailussa hienosti sijalla 31 kiirehtivä Pohjonen.

Naisten joukkueen kolmikko Marita Nyqvist, Sanna Kärkkäinen, Hanna Mertsalmi löytyy kuudennelta sijalta. Matkaa kärkeentäysin ylivoimaiseen Ranskaan on reilut 37 minuuttia. Nyqvist on henkilökohtaisessa kisassa neljäs.

Sachsenringia keskuspaikkanaan pitävä Sixi siirtyy kahden ajopäivän jälkeen uudelle reitille, joka vie kuljettajat keskiviikoksi ja torstaiksi itäisen Saksan perinteisiin enduromaastoihin Zschopaun suunnalle.

- Luvassa on kuljettajan kannalta mielenkiintoista ja varmasti samalla myös haastavampaa maastoa kuin kahtena ensimmäisenä ajopäivänä, ennakoi Salminen.

Sachsenring, Saksa.
Enduromoottoripyöräilyn MM-joukkuekilpailu. Tilanne 2/6 ajopäivän jälkeen:
1) Ranska 11.10.46,60, 2) Australia + 12.00,08 jäljessä, 3) Italia + 16.58,73, 4) Suomi (Juha Salminen, Marko Tarkkala, Jari Mattila, Eero Remes, Antti Hellsten, Roni Nikander) + 18.31,00, 5) Espanja + 18.51,17, 6) USA + 19.25,59.

Juniorit:
1) Iso-Britannia 6.59.44,45, 2) Ranska + 38,95, 3) USA + 6.38,96, 4) Australia + 7.51,66, 5) Portugali + 11.27,48, 6) Suomi (Lauri Pohjonen, Aleksi Jukola, Kimmo Hurri, Mika Tamminen) + 14.04,41.

Naiset:
1) Ranska 5.29.22,73, 2) Australia + 13.54,89, 3) Saksa + 22.13,10, 4) Ruotsi + 22.48,30, 5) USA 31.06,07, 6) Suomi (Marita Nyqvist, Sanna Kärkkäinen, Hanna Mertsalmi) + 37.16,61.

Täydelliset tulokset:

Lisätietoja:

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti