maanantai 3. syyskuuta 2012

Päivärinta Saksan mestariksi


Ratamoottoripyöräilyn avoimen Saksan mestaruussarjan, IDM:n, sivuvaunuluokan hallitseva mestaripari Pekka Päivärinta/Adolf Hänni uudisti sarjan mestaruuden viikonloppuna. Suomalais-sveitsiläsen kaksikon mestaruus varmistui kauden toiseksi viimeisessä osakilpailussa Sachsenringin radalla Saksassa.

Kaksikko Päivärinta/Hänni ei piti kiinni koko kauden kestäneestä voittoputkestaan ja kukisti arkkivastustajansa Kurt Hockin kuljettaman kaksikon 0,299 sekunnin erolla. Päivärinnan pistesaldo kirjoitetaan maksimiluvuin 175, eikä kakkosena majaileva Hock sitä enää pysty saavuttamaan, sillä eroa on 35 pistettä ennen Hockenheimissa ajettavaa IDM-finaalia.

Sachsenringin kilpailu palveli myös tulevaa, sillä ensi viikonloppuna ajetaan MM-sarjan päätösosakilpailu LeMansin radalla. Voitto Hockista ja kisan nopein kierrosaika antavan vastustajille ajateltavaa.

- Ajettiin ensimmäisen kerran tällä radalla alle 1:28 ja käytetyillä renkailla. Se kertoo, että vauhti on kohdallaan. Sitä paitsi voitettiin Hock ensimmäistä kertaa täällä.

Voitto ei tullut kuitenkaan ilman taistelua.

- Kisa oli tiukka. Hock ohitti meidät viimeisellä kierroksella, kun jäätiin varvattavan taakse jumiin. Kuittasin kaverin toiseksi viimeisessä mutkassa. Käänsin tylysti sisälle ja päästiin ohi.

IDM-sarja, sivuvaunut 7/8 osakilpailu, Sachsenring:

1. Pekka Päivärinta/Adolf Hänni, Suomi/Sveitsi, LCR-Suzuki 25:12.073
2. Kurt Hock/Enrico Becker, Saksa, LCR-Suzuki +0.299
3. Michael Grabmuller/Axel Kölsch, Itävalta, LCR-Kawasaki +39.329
4. Andre Kretzer/Enrico Roick, Saksa, LCR-Suzuki +52.906
5. Mike Roscher/Uwe Neubert, Saksa, LCR-BMW +53.581.

Tilanne sarjassa:
1. Päivärinta/Hänni 175, 2. Hock/Becker 140, 3. Kretzer/Roick 94

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti