maanantai 3. syyskuuta 2012

Lauslehto vahvisti johtoaan IDM-sarjassa


Järvenpääläinen ratamoottoripyöräilijä Tatu Lauslehto ajoi viikonvaihteessa voiton ja nelossijan IDM-sarjan Sachsenringin osakilpailussa Saksassa. Sijoitukset vahvistivat Lauslehdon Supersport-luokan sarjajohtoa.

Aika-ajossa kolmannen lähtöruudun vallannut Yamaha-kuljettaja ajoi viikonlopun avauskilpailussa pitkään kolmannella sijalla, kunnes kisan lopulla onnistui saavuttamaan kärkikaksikon.

- Kisan puolivälissä olin sellaiset kuutisen sekuntia kärkeä perässä. Tuntui, että alkukierroksilla ei ollut mitään saumoja roikkua kahden edellä ajaneen perässä. Sitten kisan lopulla voimasuhteet muuttuivat, Lauslehto raportoi.

- Huomasin saavuttavani karkulaisia ja sitten viimeisellä kierroksella pääsin tekemään ohituksen ja ajoin ruutulipulle ensimmäisenä.

Toisessa lähdössä suomalaiskuski ajoi sijoilla 3-5. Harvinainen ongelma renkaan kanssa vei kisan lopussa parhaan vauhdin ja tuloksena oli neljäs sija.

- Minulla oli kilpailun aikana tarkoitus yrittää vastaavaa temppua kuin edellisessä lähdössä eli kärjen tavoittamista. Tällä kertaa se jäi haaveeksi, kun takarengas pyörähti vanteella ja se aiheutti melkoisen tärinän koko pyörään. Lopussa sai tehdä kovasti töitä, että sain pidettyä sijoitukseni.

Lauslehto johtaa nyt IDM-sarjaa 30 pisteen turvin ennen sveitsiläistä Daniel Sutteria. Ajamatta on vielä kaksi kilpailua.

Kauden päätöskisat koittavat kahden viikon kuluttua, jolloin jaossa on vielä 50 pistettä kahden kisalähdön voittajalle.

- Mitään ei ole siis vielä ratkaistu, mutta oikein hyvin onnistuessani minulla on saumat mestaruuden varmistamiseen jo kauden toiseksi viimeisessä kisalähdössä, Lauslehto kertoo.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti