keskiviikko 5. helmikuuta 2003

SMOTOn toiminnanjohtajalla hilipakka aloitus  Helsingin moottoripyörämessut 31.1-2.2.2003. Kuva (c) 2003 Santtu Ahonen.
SMOTOn toiminnanjohtaja Pirkko Heiäng toteaa, että vaikka kaikki aika palaa motoristien asioiden ajamisessa tämä on motoristin unelmatyö.
Pirkko Heiäng aloitti täysipäiväisen työn Suomen Motoristit r.y:n eli SMOTOn toiminnanjohtajana vajaa vuosi sitten. BajaHillin toimittaja kysyi Pirkolta, miten alku järjestön keulilla on mennyt.

Pirkko kertoo työkentän olevan paljon laajempi kuin hän odotti. Tällä hetkellä aika kuluu lähinnä varainhankinnassa ja vakuutusprojektin kanssa. Myös muut SMOTOn ajankohtaiset aktiviteetit kuten yleinen tiedotus, veroprojekti, lähestyvä vuosikokous, hymyilevän motoristin kevätpäivä ja kansainväliset asiat vievät aikaa. Pirkko saa myös paljon suoria kysymyksiä kentältä ja hän pyrkii myös vastaamaan niihin päivittäin.

Varainhankinta on tärkeää paitsi SMOTOn toiminnan kehittämisen kannalta niin myös siksi, että siten voidaan kattaa Pirkon oma palkka. SMOTO on perinteisesti vapaaehtoisorganisaatio, jolla ei ole aikaisemmin ollut juuri muita tuloja kuin jäsenkerhojen maksamat jäsenmaksut.

SMOTOhan ei ole ohjaava organisaatio vaan elin, joka ajaa asioita joita jäsenkerhot ovat pyytäneet sitä ajamaan. Ylintä päätäntävaltaa SMOTOssa käyttävät sen jäsenkerhot. Tänään SMOTO on Euroopan neljänneksi suurin motoristien edunvalvontaorganisaatio. Viime vuosina SMOTO onkin kasvanut valtakunnallisesti merkittäväksi kaikkien motoristien edunvalvontaorganisaatioksi ja täysipäiväisen toiminnanjohtajan palkkaaminen oli ajankohtaista.

Vuoden 2002 uutuutena tuli yksittäisille motoristeille mahdolliseksi liittyä SMOTOon kuulumatta joihinkin jäsenkerhoista. Myös järjestäytymättömät motoristiyhteisöt voivat tukea toimintaa, nämä ovat niin sanottuja support-jäsenyyksiä. Yritykset voivat tukea SMOTOa saaden samalla omalle toiminnalleen julkisuutta esimerkiksi mainostamalla SMOTOn julkaisuissa. Ensimmäiset yhteistyöyritykset esitellään jo SMOTOn www-sivuilla http://www.smoto.fi/.

Vakuutusprojektin tavoitteena on sekä yleinen vaikuttaminen vakuutusasioihin Suomessa, sekä tuntuvan jäsenedun saaminen SMOTOn jäsenille. Kaikki nämä jäsenedut kuuluvat myös supporterjäsenille, ei vain pelkästään kerhojen kautta jäseniksi tulleille.

- Vaikka kaikki aika palaa motoristien asioiden ajamisessa, tämä on motoristin unelmatyö. Harrastamisesta maksetaan palkkaa, Pirkko toteaa.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti