lauantai 8. helmikuuta 2003

Ural - Venäläinen kulkupeli  Helsingin moottoripyörämessut 31.1-2.2.2003. Kuva (c) 2003 Santtu Ahonen. Helsingin moottoripyörämessut 31.1-2.2.2003. Kuva (c) 2003 Santtu Ahonen.
Sportsmen-malliin saa vaikka pikakiväärin tehdaslisävarusteena jos ostajalla on asianomaiset ostoluvat kunnossa.
Ural Motorbikes Oy on reilun vuoden ajan tuonut maahan venäläisvalmisteisia Ural-moottoripyöriä. Toiminta alkoi harrastepohjalta ja yritys tekee tiivistä yhteistyössä kotimaisten Ural-kerhojen kanssa. Tällä hetkellä maahantuontivalikoimissa on seitsemän eri mallia joiden hinta rekisteröitynä asettuu 8000 euron molemmille puolille. Yhtiöstä kerrotaan, että pyöriä on tämän vuoden myyntiä varten tuotu maahan jo reilut parikymmentä kappaletta.

Kaikkien malliston Uralien moottorina toimii ilmajäähdytteinen 750-kuutioinen bokseri. Mallistossa on perinteisten pyörien ja yhden custom-mallin lisäksi kolme erilaista sivuvaunumallia. Ural onkin tällä hetkellä ainoa merkki, joka Suomen markkinoilla tarjoaa sivuvaunumallia suoraan tehtaalta. Erikoisuutena on Sportsmen-sivuvaunumalli johon saa vaikka pikakiväärin tai singon tehdaslisävarusteena, edellyttäen tietysti että ostajalla on asianomaiset ostoluvat kunnossa.

Viimeaikoina motoristipiireissä on pulistu paljon Uralin tyyppihyväksynnästä ja vaikeuksista rekisteröintien kanssa. Tämä ilmeisesti pitääkin paikkansa niiden yksityistuotujen uusien Uralien kohdalta, jotka on alunperin valmistettu Venäjän sisämarkkinoille. Tälläisiä Venäjän sisämarkkinoille tehtyjä pelejä myydään rajan takana olevilla romutoreilla jopa uutena erittäin edullisesti.
  Helsingin moottoripyörämessut 31.1-2.2.2003. Kuva (c) 2003 Santtu Ahonen.
Uralissa on tunnelmaa! Suomen teillä se harvinaisuutensa vuoksi herättää aina takuulla huomiota.


Maahantuojan tietojen mukaan tälläisiä sisämarkkinoille valmistettuja ongelmapyöriä on maassamme reilut 50 kappaletta ja niiden EU-kuntoon saattaminen vaatii vähintään moottori- ja sähköosien uusimisia sekä äänenvaimentimien vaihtoa, muitakin muutostarpeita voi yksiöiden laatuvaihteluiden takia olla. Sitä vastoin EU-vientiin valmistettujen Uralien kanssa ei ole ollut laatuongelmia, jopa maalaus on nykyään korkeatasoista. Ural sai EU-kelpoisen tyyppihyväksynnän vientimalleilleen Saksan TÜV:lta vuoden 2002 alussa.

Uralin ostajana tyyppiasiakas on pitkän linjan moottoripyöräharrastaja, erityisesti veteraani- tai BMW-harrastaja. Uralin ostaja yleensä tuntee tekniikan ja haluaa helpon ja edullisen pyörän jossa on omaa luonnetta. Uralissa on tunnelmaa ja Suomen teillä se harvinaisuutensa vuoksi herättää aina takuulla huomiota.

Yhteystiedot: Ural Motorbikes Oy, Pietarinkatu 6 D 90, 00140 Helsinki, puhelin +358-40-7446644, uralmoto@welho.com

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti