tiistai 4. helmikuuta 2003

Sivuvaunu on herrojen harrastus


(teksti: JKO, kuvat: S. Ahonen ja J. Tervola)

Sivuvaunumoottoripyöräilyn suosio lisääntyy jatkuvasti, jos asiaa kysytään vaunujen suomalaiselta valmistajalta.

- Tyypillinen asiakas on yli viisikymppinen mies. Monen mielestä ajotuntuma on kolmen pyörän päällä turvallisempi kuin kahden, sanoo kuopiolaisen Nefiti Oy:n toimitusjohtaja Eino Juntunen.

Nefiti valmistaa yhtä vaunumallia, joka sovitetaan erikseen jokaiseen veturipyörään ja maalataan sen väreihin. Vaunun pyörässä on jarru, minkä ansiosta sen voi rekisteröidä myös kahdelle matkustajalle. Molemmilla on tällöin oltava oma turvavyö. Jarruttoman vaunun voi rekisteröidä vain yhdelle.

Juntunen suosittelee vaununsa veturiksi vähintään 750-kuutioista matkapyörää. Suosituimpia ovat BMW:t ja Honda Gold Wing. Nefiti SC -vaunun pelkkä oma paino on 125 kiloa, joten tehoa pyörästä pitää löytyä. Jawa ja IC kytkevät vaunuja jopa 350-kuutioisiin pyöriin, mutta kysymys on silloin kevyemmistä vaunutyypeistä.

Helppo muutoskatsastus
Suomeen Nefiti on viime vuosina myynyt noin kymmenen sivuvaunua vuodessa. Vaunun hinta ilman pyöräkohtaisia kiinnikkeitä ja maalausta on 7 176 euroa. Yhtiö tekee vaunuja myös vientiin, Norjaan, Hollantiin ja Yhdysvaltoihin. Näissä maissa olevien edustajien kautta menee kaupaksi kolmisenkymmentä vaunua vuodessa.

Jokainen uusi sivuvaunuyhdistelmä pitää käytännössä muutoskatsastaa rekisteröintiä varten. Vaatimukset eivät kuitenkaan ole kovinkaan kummoiset. Merkittävä uusi varuste on vain päälle lukittava seisontajarru.
Nefitin vaunussa on vakiona jopa kääntyvä pyörä. Veturin ohjausliike välitetään vaunun pyörään vipumekanismilla, joka kääntää pyörää muutaman sentin. Juntusen mukaan ohjaus tekee erityisesti ajamisen kaupungissa helpommaksi ja ehkäisee vaunun pyörän kulumista.

Kallis HD tai halpa Ural

 Helsingin moottoripyörämessut 31.1-2.2.2003. Kuva (c) 2003 Santtu Ahonen.Helsingin moottoripyörämessut 31.1-2.2.2003. Kuva (c) 2003 Santtu Ahonen.
Moottoripyörävalmistajista sivuvaunu on sydämen asia enää vain venäläiselle Uralille. Se lienee maailman ainoa kaksipyöräisten tehdas, joka valmistaa itse vaununsa. BMW ei vuosikymmeniin ole tarjonnut sivuvaunua tehtaan varusteena.

Kysyntä on yhtiön näkemyksen mukaan niin pientä, että tarvittavat isot tuotekehityspanokset eivät ikinä tulisi tuotteen myynnillä takaisin. Saksassa ja myös Ruotsissa on useita itsenäisiä vaunuvalmistajia.

Harley Davidson Ultraan saa alihankkijan tekemän sivuvaunun myös tehtaan varusteena. Viimeksi tällainen yhdistelmä on myyty Suomeen joskus kymmenisen vuotta sitten. HD Ultran listahinta vaunullisena on runsaat 60 000 euroa. Summalla voisi vaihtoehtoisesti ostaa esimerkiksi neljä uutta, ilmastoitua Fiat Puntoa.

Toisaalta siistin käyttökuntoisen sivuvaunu-Uralin voi saada parilla tonnilla.

Nefitin valmistama vaunu sovitetaan erikseen jokaiseen veturipyörään ja maalataan sen väreihin.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti