perjantai 14. helmikuuta 2003

Haastattelussa Sumekon Jukka Repo

(Teksti: Tero Kiira)
 Helsingin moottoripyörämessut 31.1-2.2.2003. Kuva (c) 2003 Janne Tervola
Sumekon Jukka Repo kertoo, että yritys on kokeillut mainostamista muun muassa iltapäivälehdissä saadakseen uusia harrastajia lajin pariin.
SGN Group maahantuo kahta moottoripyörämerkkiä, Kawasakia ja Harley-Davidsonia. Jukka Repo Sumekolta, kilpailevatko merkit keskenään markkinaosuuksista ?
- Kyllä näin on, mutta kilpailu on rehtiä ja kuluttajaa palvelevaa. Vaikka molemmilla merkeillä on oma organisaationsa, teemme myös hyvin paljon yhteistyötä, Repo vastaa. Harleyn V-Rodi myi viime kaudella kuin häkä samoin kuin Kawasakin VN. Pyörät ovat ulkonäöltään sekä ominaisuuksiltaan hyvin samanlaiset. Tässä jos jossain luulisi tulevan luonnollinen kilpailutilanne merkkien välillä. Ilmeisesti kuitenkin merkit puhuttelevat hieman erilaista asiakaskuntaa, brändinä H-D on hieman rauhallisempi kun sporttisempi Kawasaki.

Sumeko on ryhtynyt harrastamaan aggressiivista mainontaa perinteisen mainostusalueen ulkopuolelle.
- Olemme kokeilleet mainostamista muun muassa iltapäivälehdissä ja hakeneet sillä uusia harrastajia lajin pariin. Lisäksi mainonnassa on käytetty hyväksi Kawasakin sporttisia ominaisuuksia ja näitä tietysti on tuotu mainonnassa esille.

Sumekon osastolla oli myös esillä madallettu ZX6R. Alustaa oli laskettu kolme senttimetriä, jolloin myös hieman lyhyemmilläkin kuljettajalla yltävät jalat maahan. ER-5 malli on pysynyt lähes muuttumattomana vuodesta toiseen. ER-5:sen myynti suuntautuu hyvin pitkälti aloittelijoille ja opetuskäyttöön. Matala istumakorkeus yhdistettynä pieneen omapainoon ja matalaan viritysasteeseen on tehnyt pyörästä esimerkiksi myydyimmän mallin autokoulu käyttöön.

- Tälle kaudelle olemme asettaneet kovia odotuksia uudelle ZX6R:lle sekä uutuusmalli Z 1000:lle. ZX6R isommalla koneella myi viime kaudella hyvin ja ennakkokyselyiden perusteella uskomme, että uusi malli on 600 luokan suosituin alkavalla kaudella, Repo jatkaa.

 Helsingin moottoripyörämessut 31.1-2.2.2003. Kuva (c) 2003 Santtu AhonenHelsingin moottoripyörämessut 31.1-2.2.2003. Kuva (c) 2003 Christiina Palmu
SGN Group maahantuo kahta moottoripyörämerkkiä, Kawasakia ja Harley-Davidsonia. Maahantuojan mukaan kilpailu on rehtiä ja kuluttajaa palvelevaa.
Käytettyjen moottoripyörien rinnakkaistuonti on kasvanut räjähdysmäisesti viime vuosina ja tämä on väistämättä aiheuttanut paineita myös maahantuoja puolelle. Kuluttajien kesken on liikkunut hurjia huhuja siitä, että toiset maahantuojat suhtautuvat nuivasti näihin itse tuotuihin moottoripyöriin. Bajahillin toimittaja kysyi Revon kantaa rinnakkaistuotuihin pyöriin.

- On asiakkaan pyörä tullut joko omatoimisena tuontina tai virallisen organisaation kautta, on meille aivan yhdentekevää. Asiakas on aina asiakas ja häntä palvellaan niin hyvin kun vain voimme. Sumeko myy varaosia kaikille, itse asiassa katsomme että käytetyn Kawasakin tuonut harrastaja on potentiaalinen uuden Kawasakin ostaja joskus tulevaisuudessa, vastaa Repo.

Miksi Sumeko ei myös itse tuo käytettyjä moottoripyöriä?
- Syyt miksi, Sumeko ei itse tuo käytettyjä moottoripyöriä Euroopasta ovat hyvin yksinkertaiset. Autopuolella Veho esimerkiksi itse tuo käytettyjä autoja Saksasta ja heillä on siihen hyvät edellytykset, iso organisaatio Saksassa on heidän tukenaan. Mutta me emme voi tietää käytetyn pyörän historiaa ja esimerkiksi kilometrien paikkansa pitävyyttä. Myös käytetyille myönnettävä takuu aiheuttaa mainituista syistä ongelmia. Keskitymme siihen minkä parhaiten osaamme, uusien Kawasaki moottoripyörien ja varaosien myyntiin.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti