keskiviikko 26. helmikuuta 2003

Young Rider of the Year 2003 -kisa taas käynnissä  Helsingin moottoripyörämessut 31.1-2.2.2003. Kuva (c) 2003 Santtu Ahonen
YROY 2003 on nuorten moottoripyöräilijöiden taito- ja liikenneturvallisuuskilpailu. Kilpailulla pyritään vaikuttamaan nuorten motoristien asenteisiin ja motivoimaan aloittelevia motoristeja kehittämään pelitaitojaan. SMOTOn hallituksen jäsen Jari-Pekka Stenroos (keskellä) avasi YROY 2003 kilpailun Helsingin moottoripyöränäyttelyssä.
Young Rider of the Year 2003 eli YROY 2003 on nuorten moottoripyöräilijöiden taito- ja liikenneturvallisuuskilpailu. Kilpailulla pyritään vaikuttamaan nuorten motoristien asenteisiin ja motivoimaan aloittelevia motoristeja kehittämään pelitaitojaan.

Pääpalkintona moottoripyörä

Kilpailu on tarkoitettu kaikille 16-25 –vuotiaille moottoripyörän omistajille ja haltijoille. Nyt järjestetään Young Rider of the Year –kilpailu jo neljättä kertaa. Kilpailun pääpalkintona on moottoripyörä kuten viime vuonnakin, luvassa on paljon myös muita palkintoja.

Finaaliin osallistujat karsitaan kirjallisen testin perusteella. Elokuussa 2003 on loppukilpailu Poliisikoulun ajoradalla, jossa testataan kilpailijoiden pyöränkäsittelytaitoa ja ajamista liikenteessä.

Loppukilpailu on kaksipäiväinen, johon kutsutaan 20 nais- ja miesmotoristia. Heistä kaikki kilpailevat lauantaina ja sunnuntaina finaalissa. Tehtävät on pyritty tekemään monipuolisiksi, ja ne mittaavat pyörän käsittelytaitojen lisäksi ajosilmää ja harkintakykyä. Finalistit ajavat liikenteessä moottoripyöräkouluttajan kanssa, ja lisäksi suorittavat vielä joitain käsittelytehtäviä. Kilpailun tuomaroinnista vastaa Suomen moottoripyöräkouluttajat r.y.

Taitava motoristi selviää tilanteesta johon hyvä ei edes joudu 

Kilpailun mottona on pidetty, että älykkäästi ajaminenkin voi olla hauskaa. Tavoitteena on lisätä liikenteen sujuvuutta, motoristien tietoutta ja aikaansaada pohdintaa ja keskustelua. Suomessa YROY 2003 kilpailun järjestää yhteistyössä Moottoripyöräkerho 69 ry, MoTo Survival Finland ry, Suomen Motoristit ry, Suomen Autokoululiitto ry sekä Liikenneturva.

Lisätietoa ja ilmoittautumislomake: http://www.smoto.fi/yroy2003.htm

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti