torstai 10. helmikuuta 2005

Kilpakuljettajien mietteitä MP05 moottoripyöränäyttelyssä

(Petri Rämö)Bajahillin toimittaja tapasi moottoripyöränäyttelyssä muutamia kilpakuljettajia. Seuraavassa heidän ajatuksiaan messuilta.


Teppo Siivonen panostaa tulevaan kauteen, ensimmäiseksi hän lupaa mennä parturiin. Kuva (c) Tero Kiira 2005Raisiolainen, road racing varikoiden väriläiskä Teppo Siivonen, ajaa kaudella 2005 Superbiken A-luokassa. Teppo jatkaa samalla vuoden -03 tonnisella Suzuki GSX-R:llä, jolla hän kaudella 2004 sijoittui seitsemänneksi A-luokassa. Huomioitavaa on, että Teppo nousi kaudella 2004 A-luokkaan kesken kauden, heti toisen B-luokan lähdön jälkeen. Tavoitteena hänellä on "olla parempi kuin viime kaudella ja välttää kaatumisia", joita viime kaudella sattuikin "muutama". Katsomossa Teppo tunnetaankin "lentävänä Raisiolaisena".


Lisäksi tavoitteena on parantaa kierrosaikoja vähintään sekunnilla. Teppo toteaa, että kilpailu Superbike A-luokassa on entisestäänkin koventunut luokkaan siirtyneiden uusien kuljettajien johdosta. Kilpailukauden budjetikseen hän arvioi noin 15 000 €. Budjetin kasaamista helpottaakseen, Tepolla on myynnissä fanituotteita. Sortimentti onkin jo melkoisen laaja, käsittäen mm lippiksiä, t-paitoja (naisille on omat mallinsa) ja huppareita. Tepon kuulumisia voi seurata keväällä avautuvilta www-sivuilta. Sivut tulevat löytymään osoitteestahttp://www.tedyracing.com/.


Teemu Tantulla on pokassa pitelemistä kun Bajahill:n Petri Rämö haastattelee häntä. Kuva (c) Tero Kiira 2005Teemu Tanttu ajoi kaudella 2004 Supersport A:ssa, mutta uuteen kauteen hän starttaa uusin suunnitelmin. Tantun molemmat viime kaudella käytössä olleet Yamaha R6:et on myyty ja kaudelle 2005 on hankittu uusi K5 Suzuki GSX-R 1000. Teemu ei ole kuitenkaan vielä päässyt uuden pyörän kimppuun, koska se on viimeisimmän tiedon mukaan tulossa vasta maaliskuun alkupuolella maahan. Teemu on Tepon kanssa samoilla linjoilla tulevasta Superbike kaudesta. Kilpailu tulee olemaan tiukkaa, mutta tavoite on kuitenkin asetettu loppupisteissä kymmenen parhaimman joukkoon. Teemulla ei ole aiempaa kokemusta kilpailemisesta Superbikella, eli tuleva pyörä vaatii alussa hieman totuttelua. Hän kuitenkin toteaa, että voitosta ajetaan.


Tantulla on tallissaan myös Honda RS 250, jolla hän saattaa ajaa ainakin yhden kilpailun kaudella 2005. Pyörä on sama, jolla hän voitti SM pronssia vuonna 2002. Team Tanttu myös vuokraa pyörää osaaviin käsiin ja koska tuolla yksilöllä on tunnearvoa, Teemu aikoo sen aikanaan museoida. Teemun mukaan budjetti on parempi kuin viime kaudella. Melkein kaikki viime kaudella mukana olleet tukijat jatkavat ja uusiakin tukijoita on tullut mukaan. Kokonaisuudessaan Team Tantulle on tulossa isompi ja parempi paketti kuin aikaisemmin. Teemun mukaan moottoripyörämessuista on tiimille hyötyä, vaikka messuosaston järjestäminen vaatiikin paljon työtä. Hommaa kuitenkin helpottaa monien erilaisten, esimerkiksi VIP-tilaisuuksien järjestämisestä kertynyt kokemus. Team Tanttu onkin positiivinen poikkeus suomalaisessa mp-näyttelyssä. Harva tiimi nimittäin raaskii osallistua omana osastonaan messuille. Team Tantun menoa voi seurata tiimin hyvin ylläpidetyiltä www-sivuilta, jotka löytyvät osoitteestahttp://www.teemutanttu.com/.


Petteri Hakalan pyörä oli Sumekon osastolla yleisön jakamattoman huomion kohteena. Kuva (c) Tero Kiira 2005Superbiken Suomen mestaruudesta ajaa myös sympaattinen, Keuruulla asusteleva Petteri Hakala, joka osallistuu sarjaan 2004 mallisella Kawasaki ZX10-R:llä. Pyörä on sama, jolla Petteri ajoi viime kaudellakin. Petterin Kawasakiin ei ole tulevalle kaudelle tehty mitään suuria muutoksia, mutta pyörää tullaan kehittämään kauden edetessä. Suuriin muutoksiin ei tosin ole ollut tarvettakaan, koska pyörä pelasi kaudella 2004 moitteettomasti. Ennen road racingin aloittamista, Petteri ajoi useamman vuoden motocrossia, jäärataa ja supermotoa. Road racingissä hänellä on nyt käynnistymässä viides kausi. Petteri ajoi ennen nykyistä pyörää useamman kauden Kawasaki ZXR 750 RR:llä. Alkukausi 2004 meni uuden pyörän säätöjä opetellessa, mutta Räyskälään mennessä säädöt olivat löytyneet ja pyörä rupesi tuntumaan erittäin hyvältä. Kaudella 2004, hän oli SM-sarjassa kymmenes. Nyt uuteen kauteen on helpompi lähteä, kun kilpailukalusto on tuttu ja perusasiat ovat kunnossa.


Petteri on sitä mieltä, että ensi kausi on hänen uransa "taitekohta", eli nyt panostetaan tosissaan ja katsotaan mitä tuleman pitää. Niinpä MP- näyttelyssä Petteri neuvotteli Törmän Empun kanssa, siitä että Törmä siirtyisi tiimiin mukaan, lähinnä pyörän kehitystyöhön sekä testikuljettajaksi. Hakalan tavoite on ajaa 5 - 6 sakkiin joka kisassa ja sama tavoite hänellä on myös loppusijoituksen osalta. Jos kaikki menee nappiin, on jossain osakilpailussa tarkoitus olla myös palkintopallilla. Jos rahoitus järjestyy, Hakala aikoo ajaa ennen ensimmäistä SM-osakilpailua ajettavat kaksi Scandinavian Open osakilpailua. Petterin kaikki viime kaudella mukana olleet tukijat jatkavat Hakala Superbike Racing Teamin tukemista, mutta uusiakin tukijoita on vielä haussa.


Tuusulan paroni, Kari Ollilainen tähyää kauteen 2005 luottavaisin mielin. Kuva (c) Tero Kiira 2005Ensi kausi on juhlavuosi Drag Racingille Suomessa, kun lajille tulee 30 vuotta täyteen. Drag Racingin juhlavuoteen starttaa myös kuusi kertaa Suomen mestaruuden voittanut Kari Ollilainen. Kari ajoi kaudella 2004 SGB (Super Gas Bike) -ryhmässä ja voitti Suomen mestaruuden lisäksi myös PM-hopeaa. SGB -ryhmässä pyöriä saa virittää lähes rajoituksetta, eikä pyörän tarvitse olla rekisterissä. Wheelie bars:it ovat kuitenkin tässä ryhmässä kiellettyjä. SGB -ryhmässä on kiinteä 9,5 sekunnin indeksi, jota ei saa alittaa. Ollilaisen ajokkina viime kaudella oli vuoden 2001 Suzuki GSX-R 1000.


Pyörän moottori on lähes vakio. Suzukiin on vaihdettu ainoastaan putki ja se on säädetty MR-Power Huollossa. Lisäksi pyörää on madallettu, svingiä jatkettu ja välityksiä on lyhennetty vaihtamalla sekä etu- että takaratas. Pyörällä tullaan vitosvaihteella maaliin, loppunopeuden ollessa noin 250 km/h. Karin arvion mukaan pyörällä pääsisi noin 9,2 sekunnin aikoihin, jos tarkoitus olisi vain kokeilla kuinka nopean ajan pyörällä voisi ajaa varttimaililla. Karin ensi kauden kilpailukalusto ei vielä ole lyöty lukkoon. Jos kalusto ei vaihdu, Ollilainen jatkaa nykyisellä hyvin palvelleella Suzukilla. Hän aikoo osallistua kaudella 2005 sekä Suomen, että Pohjoismaiden mestaruussarjoihin. Ensi kaudella Suomessa ajetaan kuusi SM-osakilpailua, joista viisi ajetaan Alastarossa ja yksi Kalajoella. Lisätietoa http://www.fhra.fi/


Bajahill toivottaa kaikille haastatelluille kuljettajille onnea ja menestystä kaudelle 2005.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti