keskiviikko 2. helmikuuta 2005

Moottoripyöräkausi käynnistyy mp-näyttelyssä

(Tero Kiira)Moottoripyöränäyttely avataan perjantaina klo 10:00. Moni harrastaja odottaa vuotuisia messuja kuin kuuta nousevaa. Useammat laskevatkin kauden alkavan jo messuista, vaikka kalusto omassa tallissa nukkuu vielä talviunta muutaman kuukauden.

Mp-näyttely on alalle merkittävä tapahtuma. Kauden uutuudet on yleisön nähtävillä ja ensimmäistä kertaa käsin kosketeltavissa. Messujen järjestäminen sekä vieminen lävitse vaativat satojen työntekijöiden uurastuksen. Harva messuvieras aavistaakaan kuinka iso ja mittava on työmäärä, jotta tapahtuma saadaan vietyä kunnilla lävitse.


Näyttelyosastoja ryhdytään rakentamaan keskiviikkona
Bajahillin toimittajat vierailivat messukeskuksessa keskiviikkona, jolloin rakentaminen oli jo täydessä vauhdissa. Vasaroiden pauke kiiri pitkin isoa hallia ja yhtenään piti varoa siellä täällä kulkevia isoja työkoneita, autoja ja tietysti uusia hienoja moottoripyöriä.


Haastattelimme muutamaa maahantuojan edustajaa ja kyselimme hieman taustoja osastojen rakentamisesta. Sebastian Sundman, Brandt Oy:stä kertoi että messujen suunnittelu on alkanut heillä, kuten varmaankin muilla maahantuojilla jo viime kesän aikana.


- Tuolloin on meidän on päätettävä ensi vuoden mallisto ja tämän pohjalta ryhdyimme suunnittelemaan osastoa. Pyörien haaliminen pitkin maailmaa ei olekaan sitten mikään pikku juttu. Osa toimitetaan tänne jopa lentorahtina, kertoo Sundman.


Jukka Repo, Sumeko Oy:stä jatkaa samoilla linjoilla.
- Noudimme viime Sunnuntaiyönä lastin pyöriä Ruotsin Mp- näyttelystä, Göteborgista.Myös Suzukilla on valmistauduttu messuihin huolellisesti. 
- pyöräesitteiden teko aloitetaan jo syksyllä ja näitä painetaan sitten useita kymmeniä tuhansia jaettaviksi asiakkaille, kertoi Suzukin Marco Färm.


Yhtä kaikki kolme maahantuojan edustajaa olivat samaa mieltä että messut ovat erittäin tärkeä heille kaikille. Kuin yhdestä suusta he totesivat, että on mukava tavata edustamiensa tuotteiden käyttäjiä sekä mahdollisia uusia harrastajia.


Paljon pieniä myyjiä
Messut keräävät myös lukemattoman määrän pienempiä kauppiaita sekä oheisvarusteiden myyjiä. Näille kaikille messut ovat myös työmäärän lisäksi iso taloudellinen panostus. 


Messuosastojen vuokrat eivät ole halvimmasta päästä.
- Paljon pitää tavaraa myydä että edes neliövuokra on katettu, puhumattakaan noista seinistä, totesi eräs nimettömänä pysytellyt alan kauppias.


Kustannusten vuoksi osa pienemmistä kauppiaista ei osallistu messuille joka vuosi. Osa kokee että esimerkiksi kahden vuoden välein osallistuminen takaa yhtä hyvän lopputuloksen kuin vuosittainen osallistuminen.


- Meille pääasiallinen syy osallistua messuille on markkinoida palveluitamme alan harrastajille, kertoi Marko Reinikainen MR-Powerhuollosta.
- Tosin on myönnettävä että on myös antoisaa kun pääsee tapaamaan vanhoja asiakkaita, näin ajan kanssa. Meillä kun tuppaa kesäisin olemaan pajalla niin kiire että sosiaalinen seurustelu jää vähemmälle. Messut ovat myös oiva paikka tiedottaa uutuuksista, meillä esimerkiksi WP:n iskuvaimennin puolelta on tulossa merkittäviä uutuuksia, Reinikainen hehkuttaa.Motoristien etujärjestöllä, SMOTOLLA on oma koulutuskortteli hallissa 3. Tuolla osastolla esitellään SMOTO:n toiminnan lisäksi niin aloittelijoille kuin kokeneimmillekin motoristeille tuiki tarpeellisesta koulusta. Pienemmässä hallissa on myös muutoin paljon nähtävää, mm Liikkuva Poliisi esittelee siellä kalustoaan.


Parkkipaikalla ruuhkaa
Kuten kaikki kokeneemmat näyttelykävijät tietävät, on messuhallin parkkipaikka täynnä kuin turusenpyssy melkein koko viikonlopun ajan. Varteenotettava vaihtoehto messuhallin maksulliselle parkkipaikalle onkin Velodromin parkkipaikka, muutaman sadan metrin kävelymatkan päässä. Velodromilta pääsee kävelemään Vaunukujaa pitkin suoraan pääsisäänkäynnille. Vinkkinä mainittakoon että messuhallin eteen, Ratapihantielle parkkeeraaminen maksaa takuuvarmasti pysäköintirikemaksun verran.


Messut ovat avoinna Perjantaina 4.2 klo 10-20, Lauantaina 5.2 klo 9- 18 ja Sunnuntaina 6.2 klo 10- 18

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti