torstai 3. helmikuuta 2005

MP05 avattu - Brandt pamautti avauspaukun

(Jukka Vehkaoja)

MP05 lehdistötilaisuus käynnisti kevään ja kauden avaustapahtuman - 36. moottoripyöränäyttely avattiin perinteisin menoin. Näyttelyn pinta-ala on samansuuruinen kuin parina viime vuotena.
 
Näytteilleasettajia on jonkin verran enemmän. Esillä olevista pyöristä varmaankin kiinnostavimmiksi nousevat Moto Morinin Corsaro (merirosvo) V2 1200, KTM Super Duke 990 LC8 sekä Yamaha MT-01. Unohtamatta Moto Guzzin MGS-01:stä tai BMW K1200ST:ä.
 

Kuva (c) Timo Muilu 2005Kuva (c) Timo Muilu 2005
Näytteilleasettajista alalla toimivista vanhin on Otto Brandt -konserni, joka viettää tänä vuonna satavuotisjuhliaan. Sen kunniaksi konserni yhteistyökumppaneineen lahjoitti Suomen Sotaveteraaniliitolle 106000 €. Toimitusjohtaja Stefan Brandt totesi saatesanoissaan mm. että Otto Brandt -konserni halusi muistaa heitä, jotka viime sodissa taistelivat itsenäisen Suomen puolesta. Lahjoitus on tarkoitettu käytettäväksi sotaveteraanien lääke- ja leikkauskulujen korvaamiseen sekä heidän virkistystoimintaansa.  
Satavuotias Otto Brandt -konserni julkaisi samassa yhteydessä oman historiateoksen. Otto Brandtin tie - Otto Brandts väg on kertomus satavuotiaan perheyrityksen matkasta pienestä urheiluvälinekaupasta alansa johtavaksi konserniksi maassamme. Se on myös oiva läpileikkaus moottoripyöräilyn kehityksestä sekä Helsingin historiasta viime vuosisadan alusta aina 2000-luvun alkuvuosiin asti. Kirja kuvaa miten tekniikasta kiinnostuneet ja ennakkoluulottomat yrityksen omistajat ovat vuodesta 1905 lähtien eläneet muuttuvassa maailmassa uudistuen sen mukana jo neljän sukupolven ja sadan vuoden aikana. Yritys on maamme suurin moottoripyörämaahantuoja, yksi ensimmäisiä automaahantuojia maassamme ja ensimmäinen japanilaisten Honda-moottoripyörien maahantuoja Euroopassa.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti