torstai 3. helmikuuta 2005

KopoLeff, kotimaista käsityötä nahastaKuva (c) Timo Muilu 2005 Kuva (c) Timo Muilu 2005
Viisitaskuisten nahka- ja farkkuyhdistelmäisten housujen etuosaa ja pohkeita suojaa nahka. Etupuolella, nahan alla, on veden- ja tuulenpitävä kalvo.
Kotimaisia nahkapajoja on harvassa. Jouni Koponen aloitti omansa pari vuosikymmentä sitten tekemällä muutamia vanhan mallisia nahkatakkeja, sellaisia ei silloin ollut uutena saatavissa. Ensimmäinen takki syntyi omaan käyttöön ja tavallisella ompelukoneella, kaavat joutui luovuttamaan aito 50-lukuinen mutta puhki käytetty takki. Jounin nahkahomma on kasvanut vähitellen, aluksi tuoden maahan nahkaa ja tekemällä pieniä sarjoja takkeja. Nyt repertuaariin kuuluu nahkatakkeja, työkalurullia, erilaisia brodeerattuja vaatteita ja tuotteita sekä eritoten housuja.

- Tulin tänne messuille tekemään nimeä. Tämä housu on nyt se juttu joka on mun pääartikkeli, kertoo Jouni. Viisitaskuisten nahka- ja farkkuyhdistelmäisten housujen etuosaa ja pohkeita suojaa nahka. Etupuolella, nahan alla, on veden- ja tuulenpitävä kalvo.

Idea puoli-nahkahousuista tuli moottoripyörän päällä maantiellä. Parikymmentä vuotta moottoripyöriä harrastaneena tarpeet ovat hyvin selvillä. Jounin asunto ja nahkapaja on Porvoon Hinthaarassa, Etelä-Suomen motoristit tuntevat alueen koska Hinthaaran läpi kulee yksi hienoimmista moottoripyöräreiteistä.

Näiden puolinahkojen lisäksi Jounin repertuaariin kuuluu ajovarusteita erityisesti naisille. Esimerkiksi hyviä, joustoresorein varustettuja ja pitkiä henkselinahkahousuja on naisten kokoina lähes mahdoton löytää, paitsi Jounin valikoimista. KopoLeffin nahkatuotteita voi ostaa Harley-Davidson of Helsinki -kaupasta, Kehä I ja Vihdintien kainalosta. Ensi kesänä Hinthaaraan avataan ehkä pieni myymälä.

Lisätietoa http://www.brodeeraus.com/, Pohjanrinne 2, 07110 HINTHAARA, puhelin 044-5512152. Jouni myy takkeja, housuja, työkalurullia, paitoja ja muuta tuotevalikoimaansa messujen osastolla 3G13.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti