torstai 3. helmikuuta 2005

Kopteri täyttää 13 vuotta tänä Vappuna

Kuva (c) Timo Muilu 2005
Kopteri, tuo Chopper, Custom, Cafe Racer ja Classic harrastajien lehti täyttää tänä Vappuna jo 13 vuotta. Se on Suomalaiselle moottoripyörälehdelle pitkä ikä, varsinkin kun välissä on monta laihaa vuotta ja alkuponnistus tapahtui syvimmästä lamasta. Näihin 13 vuoteen mahtuu yli 3000 sivua tuhtia moottoripyörien rakentelutietoutta, ja lisää on luvassa.

- Täällä on hyvä meininki, ja ollaan saatu taas todella hienoja pyöriä tänne esiin, hehkuttaa Mala "Someron Meijerikuningas" Malk. Mala siirsi asuinpaikkansa taannoin Helsingistä Someron osuusmeijerille.

Lehden nimi "Kopteri" ei viittaa ilmassa leijuviin häksättimiin vaan englannin kieliseen "Chopper"-termiin (chop = leikata, poistaa). Kyseessä ei siis ole ilmailualan julkaisu vaan pesunkestävä moottoripyörien rakentelijoiden lehti. Motoristien kieleen kopteri on jäänyt pysyvästi, viimeisten vuosien kuluessa termi on vakiintunut tarkoittamaan paitsi tiettyä rakentelusuuntausta niin myös tiettyä prätkälehteä. Kopterin vuosikerta eli 6 tuhtia custom numeroa maksaa 38,50 €.Lisätietoa http://www.kopteri.com/. Kopterishop ja rakennettujen prätkien näyttely messujen osastolla 6G1.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti