sunnuntai 6. helmikuuta 2005

Kotimainen sarjatuotanto alkoi taas

Kuva (c) Janne Tervola 2005Suomalainen kaksipyörävalmistus on yli kymmenen vuoden tauon jälkeen taas alkanut, ainakin teoriassa. Soliferilla on uusi tehdas Oulussa jossa kasataan Kiinalaisen tekniikan pohjalta mopoja. Soliferin toiminta on Jussi Kynsilehdon toimesta elvytetty vuoden 2004 syksyllä ja mopot olivat nyt ensimmäistä kertaa yleisön nähtävillä.

Suomessa osin kasattavien mopojen mallistossa on kaksi tuoteperhettä; bensa- ja sähkökäyttöiset mopot. Bensalaite pohjautuu Hondan nelitahtiseen ja hyväksi tunnettuun moottoriin. Laitteeseen on Suomessa asennettu kestävämmät ja uudenlaiset katteet, keula ja jarrut.

Sähkömopolla yli 60km

Kuva (c) Jukka Vehkaoja 2005Tarjolla on myös sähkökäyttöinen mopo. Euroopassa sähkömopot ovat yleisiä, joillain alueilla jopa puolet myydyistä mopoista on sähkökäyttöisiä. Etuna on hiljaisuus, ajamisen edullisuus ja käytön helppous. Liikkuvien osien vähäinen lukumäärä tekee laitteesta myös erittäin toimintavarman. Yhdellä 4-6 tunnin latauksella 70kg kuski ajaa noin 60 kilometriä.

Soliferia myydään Keskon kautta

Kesko on ottanut solferin valikoimiinsa joten mopoja saa pian lähimarketista. Mopot myydään rekisteröitynä ja ajovalmiina. Kaupasta saa mukaansa myös kypärän joten liikkeelle pääsee suoraan kassalta.

Sähkömopojen hinnat lähtee 895,- Eurosta ja bensamallimaksaa 1295,- €. Soliferin mopojen lisäksi myyntiin tulee muitakin kiinalaismalleja, esimerkiksi jäykkäperäinen choppermopo Haricca maksaa 695,- €.

Kuva (c) Timo Muilu 2005 Kuva (c) Timo Muilu 2005

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti