tiistai 26. huhtikuuta 2005

Autoliiton Euroopan laajuinen AL-turva nyt myös moottoripyörille

(Tiedote)

Autoliitto on laajentanut yksityisautoilijoille tarjoamaansa AL-turvaa myös moottoripyöräilijöitä koskevaksi. AL-turva takaa matkan jatkumisen tilanteessa, missä matka keskeytyy auton tai moottoripyörän yllättävien teknisten ongelmien vuoksi. Palvelu on voimassa Suomen lisäksi 41 muussa Euroopan maassa, ja se on tarkoitettu Autoliiton jäsenille.

- Olemme saaneet tulvimalla kyselyjä siitä, milloin AL-turvaa laajennetaan koskemaan myös moottoripyörät. Kiinnostuneet ovat olleet pääasiassa ulkomaille moottoripyörällä lähtevät matkailijat. Moottoripyöräilevien määrä näyttää olevan vahvassa kasvussa, joten päätimme vastata uuteen haasteeseen, Autoliiton palvelu- ja markkinointipäällikkö Timo Orilähde kertoo.

Autoliiton palvelukeskus järjestää avun ja kattaa kustannukset muun muassa tiepalvelusta, rikkoutuneen ajoneuvon kuljettamisesta lähimpään asianmukaiseen korjaamoon ja sijaisautosta. Lisäksi palvelukeskus auttaa Autoliiton jäseniä kaikissa matkan jatkumiseen liittyvissä asioissa. Palvelu auttaa ympärivuorokautisesti vuoden kaikkina päivinä. Se tilataan aina Suomesta Autoliiton kautta, joten kieliongelmiakaan ei apua pyydettäessä tule. Palveluntuottajana ulkomailla toimivat eri maiden paikalliset autojärjestöt. Autoliitto testaa palvelua moottoripyörille vuoden loppuun saakka.

AL-turva on henkilökohtainen jäsenpalvelu, joten esimerkiksi perheenjäseniä se ei koske. AL-turva ei ole sidottu tiettyyn ennalta määriteltyyn ajoneuvoon. Palvelu on voimassa, kun AL-turvan piiriin kuuluva Autoliiton jäsen on kuljettajana tai matkustajana missä tahansa yksityiskäyttöön rekisteröidyssä alle 3500 kg painavassa henkilö-, paketti- tai matkailuautossa tai moottoripyörässä. Turvan ehtona on, että auto tai moottoripyörä ei ole yli 15-vuotias.

Turvan hinta Autoliiton jäsenille on 42 euroa vuodessa. Mikäli perheenjäsenet liittyvät Autoliittoon perhe- tai nuorisojäseniksi, pääjäsenen AL-turva laajenee koskemaan myös heitä.
Ei kommentteja:

Lähetä kommentti