perjantai 29. huhtikuuta 2005

Moottoripyörien rakentelusta kirjallinen kysymys

Tiedote


Pekka Vilkunalta kirjallinen kysymys moottoripyörien rakenteluharrastuksesta

Kansanedustaja Pekka Vilkuna perää hallitukselta mallin ottamista Ruotsista ja Iso-Britanniasta moottoripyörien rakentamisharrastusta koskeviin ohjeisiin. Vilkunan mukaan moottoripyörien rakenteluharrastuksen ohjeistus Suomessa on enimmäkseen harrastusta rajoittavaa. Tiukkoja säännöksiä ei voi perustella edes liikenneturvallisuudella, joskus ne päinvastoin heikentävät sitä. Ruotsissa on tutkittu, että esimerkiksi chopper-tyyppisillä omarakenteisilla pyörillä onnettomuuksia on vähemmän kuin moottoripyörillä keskimäärin.

Vilkuna perustelee kirjallista kysymystään edelleen sillä, että rakenteluharrastus on monipuolista kulttuuritoimintaa, joka vaatii tekijältään kädentaitoja sekä laajaa tietopohjaa. Suomesta on näitä käden taitajia muuttanut mm. Ruotsiin alan yrittäjiksi, koska toimintaedellytyksiä täällä ei ole ollut.

Kirjallisen kysymyksen kysymysosa kuuluu näin: "Millaisiin toimiin hallitus aikoo ryhtyä, että ajoneuvojen, erityisesti moottoripyörien rakentelua koskeva ohjeistus uusittaisiin ja yhdenmukaistettaisiin esimerkiksi Ruotsin ja Iso-Britannian mallin mukaiseksi? Siten tuettaisiin suomalaista rakenteluosaamista, yrittäjyyttä ja työllisyyttä sekä kannustettaisiin nuoria kehittävän harrastuksen pariin."

Ministerin on vastattava kirjalliseen kysymykseen kolmen viikon sisällä.

Pekka Vilkunalle motoristien asia läheinen, koska hän itse on aktiivinen alan harrastaja. Hän on toiminut Eduskunnan moottoripyöräkerho MP Arkadiassa useita vuosia puheenjohtajana.

Alkuperäinen kysymys liitteenä (muotoa *.pdf). Tarvittaessa voit hakea tiedoston lukemiseen tarvittavan Acrobat Reader -ohjelman ilmaiseksi Adobelta.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti