perjantai 29. huhtikuuta 2005

Eduskunnasta painetta hallitukselle motoristien asioissa

Tiedote


Kuluvana vuonna prätkien rakentelijoita on hemmoteltu monilla positiivisilla pykäläuutisilla. Huhtikuun lopulla eduskunnassa on tehty kolme kirjallista kysymystä joihin hallituksen on vastattava kirjallisesti tietyn ajan kuluessa. Kysymykset tulevat esiin hyvään aikaan ja kun sattumalta harrastajien toivomassa muodossa.

Martti Korhosen kysymyksessä (339/2005) autoverolain uudistamisesta kysytään milloin hallitus antaa eduskunnalle sen vuonna 2002 hyväksymässä lausumassa tarkoittamia esityksiä auto- ja moottoripyöräverolainsäädännön muuttamiseksi ekologisempaa ajoneuvokantaa suosivaan suuntaan? Kysymyksen ovat allekirjoittaneet Martti Korhonen, Outi Ojala, Jukka Vihriälä, Pertti Salovaara, Markku Laukkanen ja Matti Väistö.

Myös vakuutukset saavat osansa. Risto Kuisma on kysymyksessään (327/2005) nostanut esiin moottoripyörien vakuuttamisen epäkohtia. Kannan kasvuun suhteutetut liikenneturvallisuustilastot ovat viime vuosina kehittyneet positiiviseen suuntaan. Silti liikennevakuutusmaksuja korotetaan vuosittain merkittävästi jokseenkin kaikissa vakuutusyhtiöissä, jopa 10 prosenttia vuodessa. Moottoripyöräilyä koskeva tutkimustieto jää lainsäädännössä ja sen soveltamisessa paljolti hyödyntämättä. Samoin nostetaan esiin nykyisen vakuutustarjonnan samankaltaisuus, näennäisen vapaasta kilpailusta ja kuutioihin pohjautuvan järjestelmän epäkohdista huolimatta.

SMOTO seuraa Arkadianmäen tapahtumia ja esitetyt kysymykset löytyvät kokonaisuudessaan SMOTO:n sivuilta.

Kansanedustajien on tarkoitus tulla tapaamaan harrastajia Vihdin Nummelasta alkavaan Hymyilevän Motoristin Kevätpäivän paraatiin ja jälkitapahtumaan 21.5.2005.Ei kommentteja:

Lähetä kommentti