maanantai 11. huhtikuuta 2005

BajaHill vieraili Tokion moottoripyöränäyttelyssä

Tokyo Motorcycle show järjestettiin tänä vuonna jo 32. kerran. Messupaikkana toimi Tokyo international exhibition center "Tokyo Big sight". Kyseinen messukeskus sijaitsee aivan Tokion ydinkeskustan edustalla keinotekoisella saarella. Kolmessa päivässä kävijöitä oli 90 955. Nämä messut ovat Japanin suurimmat moottoripyörämessut, mutta huomattavasti kuuluisampi on Tokyo Motorshow, joka järjestetään syksyisin. Näyttelyssä ovat esillä sekä autot että moottoripyörät ja viime vuonna kävijöitä oli kuutena päivänä yhteensä 248 600.

Keinosaarelle hienoin reitti vie Rainbow bridgea myöten. Tämä riippusilta on Tokion tunnusmerkkejä. Siltaa pitkin mennään kahdessa kerroksessa, ylempi kerros on kuusikaistainen maksullinen pikatie ja alemmassa on 4 kaistaa autoille, jalkakäytävät ja kaksi junaraidetta. Maisemat Tokion keskustaan päin ovat hulppeat.

Messupäivät olivat 1.-3. huhtikuuta. Perjantain messut avautuivat kello 13:00 yleisölle ja liput maksoivat 1500 yeniä per henkilö eli noin 10 euroa kappale. Yhtä aikaa kaksipyöräisten kanssa Big Sightissa oli myös japanilaiset piirretty - eli anime-messut. Valitettavasti samalla lipulla ei päässyt molemmille messuille.

Suurin ero Suomen messuihin verrattuna on valtavat skootteriosastot. Japanin ruuhkaisissa lähiöissä nämä ovat erittäin suosittu kulkumuoto - kaupungilla näkeekin enemmän skoottereita kuin moottoripyöriä, maantiellä tilanne on sitten päinvastoin. Mika minut kuitenkin yllätti niin ainakin messujen perusteella isot skootterit ovat useammin rakentelun ja modausten kohteena kuin moottoripyörät. Erikoismaalaukset, ilma jousitukset ja hulppeat stereot omaavia skoottereita oli rivikaupalla ihasteltavana.

Moottoripyöristä oli esillä kaikki nykypäivän isot merkit normaali arsenaalillaan sisältäen sekä Moto GP -kilpurit että kaikki kaupasta saatavat tavalliset pyörät. Paikalla oli myös jokunen japanilainen talli omilla kilpalaitteillaan sekä muutaman kuuluisan virityspajan tuotteita - Ten Kate, Yoshimura, Moriyama ja Mugen muutaman mainitakseni. Suomalaisittain hienoa oli, että nähtävillä oli myös Mika Kallion KTM kilpapyörä.

Mitään muualla ennen esittelemätöntä uutuutta minun silmiini ei osunut. Myös tutkielmat ja protot loistivat poissaolollaan - näitä on Tokyo Motorshowssa yleensä esillä pilvin pimein, etenkin paikallisilta tehtailta. Messut olivat siis selvästi enemmän suunnattu tavalliselle paikallismopoilijalle kuin kansainväliselle lehdistölle.

Varustepuolella olivat näyttävästi esillä mm. Akrapovic, Moto Corse ja Öhlins. Asustepuolella esillä oli lähinnä paikalliset merkit kuten Kushitani, Arai, Shoei ja Nankai kattavilla osastoillaan.

Virvokkeissa löytyi vain pari juoma-automaattia sekä yksi pizza-paloja ja limua myyvä piste. Tänne siis selvästi tullaan katsomaan pyörät ja lähdetään pois, toisin kuin Suomessa missä MP-messuille tullaan viihtymään ja tapaamaan muita motoristihenkisiä ihmisiä - usein tuopin ylitse.

Messujen parasta antia olivat lukuisat mallitytöt jotka mielellään poseeraavat ja hymyilevät kuvaajille. Joillakin osastoilla kävikin niin, että tyttöjen ympärillä oli lauma kuvaajia - muun rekvisiitan jäädessä täysin vaille huomiota.

Kaiken kaikkiaan hyvät messut jos haluaa nähdä kaikki kaupoissa olevat pyörät ja verrata niitä yhdellä kertaa. Suuresta kävijämäärästä huolimatta missään vaiheessa ei ollut ahdasta. Osastoilla oli riittävästi tilaa kuvata pyöriä ja kuivatyypit pääsi ottamaan melkein aina jonottamatta.

Messujen virallinen sivu: http://www.motorcycleshow.org.

Big Sight messukeskus
Moottoripyorähuutokaupan mainostyttöjä - jakoivat tikkareita yleisölle

H-D messuständi - Japani on
Harleyn suurimpia markkina-alueita
- 16% viennistä suuntautuu Japaniin

Malli

Löytyy ilmaiskarit, sammutin ym. tarpeellista

Gran majesty special edition

Monia palkintoja voittanut skootteri

Mugenin virittämä Honda Fireblade

ACV:n virittämä Yamaha R1

Mika Kallion kisapyörä

Paikallista H-D tyylia

Läpileikkaus Kawasaki ZX-R 636

Ducati tytöt

Yoshimura Suzuki RM-Z450 Supermoto


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti