tiistai 26. huhtikuuta 2005

Sami Penna 18. Valenciassa

(Tiedote)

Ajo Promotion –tallin MM-avaus sujui nousujohteisesti
Sami Penna suoriutui kiitettävästi uransa ensimmäisestä startista ratamoottoripyöräilyn MM-sarjassa sunnuntaina Espanjan Valenciassa. Penna oli 18. Supersport 600 –luokan osakilpailussa. Voittoon ajoi Ranskan Sebastien Charpentier. Tatu Lauslehto oli parhaana suomalaisena 15. Topi Haarala keskeytti.

29-vuotias Penna starttasi kisaan ruudusta 28, mutta poimi edellään ajaneita pikkuhiljaa ja nousi lopputuloksissa MM-pisteiden tuntumaan. Ratamoottoripyöräilyn MM-sarjassa 15 parasta saa pisteitä.

Kilpailutoiminnan nyt viikonloppuna Valenciassa aloittanut uusi Ajo Promotion –talli on mukana myös Superstock 600 –luokan EM-sarjassa, jonka osakilpailut ajetaan Supersport 600 –luokan MM-starttien yhteydessä. Tallin kuljettaja Henri Taipale oli Valencian osakilpailussa hienosti 11. ja sai tililleen viisi EM-pistettä.

– Oma tavoite oli 20 parhaan sakkiin ja se täyttyi. Toisaalta nälkä kasvaa syödessä, eikä pisteillekään kovin hirveästi matkaa jäänyt. Kierrosten myötä luotto pyörään parani ja muutama tiukka ohituskin onnistui. Sekunnin kun pystyn kierrosajoista puristamaan, niin ollaan jo aika tavalla korkeammalla, Penna kertoi.

– Olen tosi tyytyväinen tähän kisaan ja viime viikonlopun testijaksoon. Viisi ajopäivää ilman yhtään kaatumista tai teknistä vikaa. Meillä on hieno porukka kasassa ja tallin itseluottamus paranee päivä päivältä. Sami nosti vauhtia kierros kierrokselta juuri niin kuin pitikin. Henri Taipaleen komea nousu Superstock 600 –luokassa lämmittää mieltä aivan erityisesti. EM-pisteitä tuli heti ensimmäisessä startissa. Kova suoritus alle kaksikymppiseltä kaverilta, Esa Ajo kertoo.

– Tavoitteena oli saada kasaan mahdollisimman paljon kierroksia ja juuri niin tapahtui. Nyt kalusto viedään tehtaalle Hollantiin huollettavaksi. Kahden viikon kuluttua Monzassa olemme huomattavasti valmiimpia taistelemaan MM-pisteistä, Juha Berner kertoi.

TULOKSET

Supersport 600 –luokan MM-osakilpailu 3/12, Valencia, 23 kierrosta
1.
Sebastien Charpentier
Ranska
Honda CBR 600RR
38.27,276
2.
Katsuaki Fujiwara
Japani
Honda CBR 600RR
38.28,120
3.
Kevin Curtain
Australia
Yamaha YZF R6
38.48,658
..
15.
Tatu Lauslehto
Suomi
Honda CBR 600RR
39.20,385
18.
Sami Penna
Suomi
Honda CBR 600RR
39.48,910
..
-
Topi Haarala
Suomi
Honda CBR 600RR
keskeytti


Charpentier johtaa MM-sarjaa. Seuraava osakilpailu ajetaan kahden viikon kuluttua Italian Monzassa.
Ei kommentteja:

Lähetä kommentti