tiistai 19. huhtikuuta 2005

Motoristeille jälleen ilmaista parkkitilaa Helsingissä 2005

(Ropsu Nummi)


Helsingin kaupunki on järjestänyt myös kuluvalle ajokaudelle motoristeille helpotusta pysäköintiongelmiin Helsingin keskusta-alueella. Motoristeille ilmaisiksi pysäköintipaikoiksi on muutettu muutamia autojen kadunvarsiruutuja edellisten vuoden tapaan. Vuodelle 2005 ei uusia paikkoja ole perustettu.

Toimittajamme uteli uusien paikkojen perustamismahdollisuudesta ja Helsingin Kaupunkisuunnitteluviraston Liikennetoimistosta Jari Tikkanen kertoi saaneensa kolmen vuoden aikana runsaasti ehdotuksia pysäköintipaikoiksi, mutta seula uusien paikkojen perustamiseksi on tiukka:

-Merkittyjen mp-paikkojen tulisi ensinnäkin sijaita keskeisillä paikoilla, jotta ne palvelisivat mahdollisimman suurta joukkoa moottoripyöräilijöitä ja myös matkailijoita. Pysäköintiä merkitä paikkaan, johon pääsemiseksi joudutaan käyttämään jalkakäytävää. Joskus esteenä ovat kaupunkikuvalliset seikat tai paikkojen merkitsemisongelmat.

Liikennetoimistossa tavoitteena on löytää uusia sopivia paikkoja, jotka eivät veisi autoilta pysäköintitilaa. Motoristi ei myöskään sellaisesta paikasta kovinkaan helposti löydä väärin pysäköintyä autoa, kuten valitettavan usein on tapahtuu "autoruudusta" mp-ruuduksi muutetussa paikassa.

-Vaikka uusien paikkojen kriteerit ovat tiukkoja, otan mielelläni vastaan uusia ehdotuksia mp-pysäköintiin sopivista paikoista, Tikkanen jatkaa. Suunnittelijoille on annettu ohjeeksi uutta rakennettaessa ottaa mm. korokealueilla pysäköintimahdollisuudet huomioon.

Uusien Helsingin alueen mp-pysökointipaikkojen ehdotukset voi lähettää sähköpostilla Jari Tikkaselle osoitteeseen jari.tikkanen@hel.fi.

MP-pysäköintipaikat Helsingissä 2005Mannerheimintiellä lähellä Ruotsalaista teatteria, Mannerheimintie 2:ta vastapäätä, tilaa 4-5 pyörälle
Annankadulla Kalevankadun kulmassa, Annankatu 21, tilaa 4 pyörälle
Bulevardilla lähellä Hietalahdentoria, Bulevardi 31, tilaa 4-5 pyörälleKasarmikadun itäreunalla ennen Pohjoista Makasiinikatua, Kasarmikatu 19 a, tilaa 4-5 pyörälle (kuvassa sininen auto on mp-parkkiruudun päällä)
Mannerheimintiellä lähellä Kolmensepän patsasta, Mannerheimintie 3, tilaa 4-5 pyörälle
Pohjoisesplanadilla ennen Fabianinkadun liittymää, Pohjoisesplanadi 21–23, tilaa 5-6 pyörälle


Kaivokadulla Rautatieaseman edessä olevat paikat ovat käytössä ympäri vuoden, tilaa 6-7 pyörälle

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti