perjantai 1. huhtikuuta 2005

Moottoripyöräilijät muita viriilimpiä

1.4.2005, päivitetty 2.4.2005 (Aprillijuttu) 


Nyt se on todistettu. Moottoripyöräilevät opiskelijanuoret ovat viriilimpiä porukkaa kuin tavalliset opiskelijat. Näin toteaa tutkimuksessaan terveystieteiden yo Janne Muilu Tampereen yliopistosta.

Hän selvitti graduaan varten Ylioppilaiden Terveydenhuoltosäätiön YTHS:n keräämien terveystarkastuksien ja muiden kyselyjen tuloksia. YTHS:n keräämä tieto on tietokannassa josta hakujen teko on helppoa. Osoittautui, että motoristi-opiskelijoiden yhdyntätiheys ja kumppanien lukumäärä oli suurempi kuin opiskelijoilla yleensä. Sen sijaan pääaine tai opiskelupaikka ei vaikuta aktiivisuuteen merkittävästi.

- Ohjelmisto, joka kerää tietoja, hakee vain yhteyksiä, eikä ota kantaa siihen, miksi asiat ovat niin kuin ovat. Tämä yhteys moottoripyöräilyn ja seksuaalisen aktiivisuuden välillä ei ollut ainoa tilastollisesti erittäin merkittävä. Myös pääaine ja yleinen terveydentila korreloivat, samoin hampaiden kunto ja lapsuusvuosien pohjaveden fluoripitoisuus, esimerkiksi.

- Tulos koskee vain opiskelijoita ja naismotoristien joukko on niin pieni, ettei siitä voi vetää luotettavia johtopäätöksiä. Enkä lähtisi yleistämään tulosta edes kaikkiin nuoriin motoristeihin ilman lisäselvityksiä, sanoo Janne Muilu.

- Olen aikeissa ostaa itsekin moottoripyörän, toteaa lopuksi Muilu virnistäen.

Asiasta lisää YTHS:n sivuilla: www.yths.fi.

Tämä artikkeli on aprillia!

Tämä artikkeli, kuten myös artikkeli jonka mukaan tehopainsuhteeltaan keskimääräistä parempiin moottoripyöriin tulee ylimääräinen "liikenneturvallisuusmaksu", on täyttä puppua. Tai puppua ainakin sen suhteen, mitä tosiasiassa on jo tehty - mutta ei välttämättä viranomaisten suunnitelmien suhteen.
BajaHill:n aprillijuttu tarjoili tänä vuonna yli 4000 lukijalle silliä ja kuravettä. Kiitämme osallistumisesta!
Ei kommentteja:

Lähetä kommentti