maanantai 16. kesäkuuta 2008

Naisten enduro- ja krossileiri Joutsassa

16.06.2008 Teksti Eeva Tamminen, kuvat urheilukuvat.net


Viidettä kertaa peräkkäin järjestetyllä leirillä oli tänä vuonna ennätysmäärä osallistujia. Leiriläisiä oli 60, iältään 11 vuodesta ylöspäin. Lähes koko Suomi oli maantieteellisesti edustettuna, leiriläisiä saapui niin idästä kuin lännestä ja pohjoisestakin. Joutsan keskeinen sijainti tarjosi sopivan mittaisen leirimatkan tasapuolisesti kaikille.

Leiri oli tänä vuonna mahdollista aloittaa jo perjantai-iltapäivällä ja suurin osa leiriläisistä valitsikin tämän vaihtoehdon.

Perjantain ohjelmassa oli vapaampaa ajoa sekä koulutusrasteja, ryhmässä ajoa endurolenkillä ja ensiapukoulutus. Illalla Marita Nyqvist piti kattavan ja suositun huoltokurssin sisältäen muun muassa ilmanputsarin ja renkaan vaihdon.

Lauantaina aamujumpan jälkeen leiriläiset jaettiin viiteen koulutusryhmään. 1. aloittelijat, 2. vähän ajaneet, 3. keskiryhmä, 4. melkein pro ja 5. pro. Kahdella ensimmäisellä ryhmällä koulutusharjoitteet lainattiin katumoottoripyörien ennakoivan ajon koulutuksesta enduroon soveltaen. 3,4 ja 5 ryhmillä oli harjoitteita endurosta ja crossista muun muassa patikkoa, mutka-ajoa, ylämäkeä ja extremeä.  
Iltaohjelmassa oli Jussi Vehviläinen opetus DVD:n katselu. Savo-suomi simultaanitulkkauksesta vastasi Tomi Konttinen.

Sunnuntai jatkui rastikoulutuksella ja leirin päätteeksi pidettiin kaksi leirikisailua sekä ohjaajille hidasajokisailu.
Kuvia

Perinteisesti naisten leiriä ovat säät suosineet. Tänäkin vuonna aurinko paistoi puolipilviseltä taivaalta läpi viikonlopun. Sunnuntain lounaan aikaan tuli täsmäsade, joka kasteli radan sopivasti.

Leiri talkoovoimin
Leiri toteutetaan talkootyönä. Leirin kouluttajat saavat yösijan ja ruokaa. Joutsan seudun ratakeskus tuli radan vuokrassa vastaan ja leiristä tullut tuotto laitettiin www.rapakat.fi sivuston ylläpitoon.
Leirin toteuttaminen on iso projekti, joka aloitettiin puoli vuotta ennen leiriä kahdeksan naisen työryhmänä. Leirillä majoitetaan ja ruokitaan yli 100 henkeä, kun leiri on monille koko perheen tapahtuma.

Leirin kouluttajina toimivat Tage Axelsson, Olli Jäntti, Tuomas Kauppinen, Tomi Konttinen, Jarkko Koskinen, Taru Koskinen, Olli Kuhanen, Lassi Määttä, Riku Nikander, Eero Remes, Mikko Sironen, Joonas Soilu, Kaide Suokko, Janne Tervola ja Juha Vaskunlahti.
Juniorikuljettajien suuri määrä leirillä on positiivista lajin ja tulevien leirin kannalta. Viime vuoden leirin jälkeen saatiin suomeen naisten omat krossikilpailulähdöt, joita on tänä vuonna toteutettu kaksi.      
Leirin päätteeksi lahjoituksina tulleita leiripalkintoja riitti lähes kaikille.

Leiriläiset kiittävät:
AH-Promotor
First Stop Jämsä
Hanx
Helsingin Pyörä ja Mopo
Huoltokaksikko
Josemora
JV-Motorsport
Intersport Hyvinkää
Motocenter
Motopalvelu
Mopokellari
MP-Racing
Pyörä ja urheilu A.Koskinen
SE-Bike
Sinisalo
Silvan & Suominen Motorsport
Sumeko
Suzuki Finland
Ykkös-MP

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti