maanantai 2. kesäkuuta 2008

MM-kärki Di Meglio menetti voiton viimeisellä kierroksella

Suomalaistalli Ajo Motorsportin Derbi-kuljettaja Mike Di Meglio jakaa yhdessä Apriliaa kuskaavan Simone Corsin kanssa ratamoottoripyöräilyn 125-kuutioisten luokan MM-kärkipaikan Mugellon radalla ajetun Italian osakilpailun jälkeen. 
Viimeiselle kierroksella asti voitossa kiinni olleella, mutta lopussa niukasti neljänneksi jääneellä ranskalaisella Di Megliolla ja Mugellon italialaissankarilla Corsilla on molemmilla koossa 87 pistettä. 
- Näytti pitkään siltä, että taistelemme voitosta, mutta kyllä tähänkin lopputulokseen täytyy olla tyytyväinen. Meillä on kokonaisuuden, eli mestaruustaistelun osalta tavoitteena ehtiä jokaisessa osakilpailussa viiden joukkoon. Niin sanottuja nollakisoja pitää välttää, painotti tallipäällikkö Aki Ajo. 

Kova kiri vielä kiilauksen jälkeen 
Vaiherikkaan ja rajuotteisenkin kisan loppuratkaisu nähtiin viimeiselle kierrokselle lähdettäessä, jolloin Corsi ja samalla pyörämerkillä ajava hallitseva maailmanmestari Gabor Talmacsi, sekä Derbillä kilpaileva Pol Espargaro pudottivat Di Meglion kärjestä neljänneksi pääsuoran jälkeisessä mutkassa. 
- Kärjessä oli siinä vaiheessa tiivis nippu koossa. Vastustajat kiilasivat minua ajolinjalta, kertasi Di Meglio harmissaan ratkaisevia hetkiä. 
Corsi pystyi pitämään tiukassa maalisuoran taistelussa johtopaikkansa kotiyleisön mylvinnän siivittämänä 19 tuhannesosasekunnin turvin Talmacsiin. 
Talmacsi pyyhkäisi puolestaan aivan kalkkiviivoilla Espargaron ohi 17 tuhannesosan erolla. Di Meglio tuli hänkin vain 0,135 sekuntia tiiviin trion takana. 
Di Meglion tallikaveri Dominique Aegerter oli kisassa sijalla 24. 

Di Meglio ajoi rataennätyksen 
Di Meglio oli laatinut kisaan kärkeen ja karkuun -taktiikan, jota hän yrittikin toteuttaa muutamaan otteeseen näyttävästi. Mugellon pitkä, yli 1,1 kilometrin mittainen pääsuora piti kuitenkin huolen siitä, että karkumatkalaiset napsittiin nopeasti kiinni. 
- En hölmöillyt missään vaiheessa, vaan koitin tarttua tilaisuuteeni. Sain jo pariin kertaan muihin 20-30 metrin eron, mutta se ei riittänyt Minulla oli ajamiseeni todella vahva olo, kertoi hyvällä itseluottamuksella mestaruutta jahtaava Di Meglio. 
Di Meglio oli ajanut kahdessa edellisessä kisassa palkintopallisijoituksen, eikä se kolmaskaan jäänyt kauaksi. 
-  Mike jäi hieman kärjestä sen kiilauksen seurauksena, mutta nousi kuitenkin vielä voittotaistelun tuntumaa. Yritys oli kovaa ja hänen ajolinjansa meni leveäksi shikaanissa. Siinä meni samalla podiumpaikka, totesi tallipäällikkö Ajo. 
Di Meglio ajoi kiivaan kisan tiimellyksessä Mugellon radan uudeksi ennätykseksi lukemat 1.58,570. 
- Tuo aika todistaa sen, mistä olin tässä viikonvaihteessa erityisen iloinen: minusta Di Meglio oli Mugellossa koko piikkiluokan nopein kuljettaja, linjasi Ajo. 
MM-sarjan tiivistempoinen kesäkausi jatkuu jo ensi viikonvaihteessa Montmelon radalla Barcelonassa. 

Mugello, Italia. 

125-kuutioisten luokan MM-osakilpailu 6/17: 

 1. Simone Corsi Aprilia  39.59,020 
 2. Gabor Talmacsi Aprilia + 0,019  3. Pol Espargaro Derbi + 0,036 
 4. Mike Di Meglio Derbi + 0,135 
 5. Bradley Smith Aprilia  + 0,178 
 6. Sergio Gadea Aprilia  + 0,490 
 7. Nico Terol Aprilia + 0,832 
 8. Sandro Cortese Aprilia   + 3,865 
 9. Joan Olive Derbi + 3,928 
10. Stefan Bradl Aprilia + 5,439 
11. Steve Bonsey Aprilia + 10,244 
12. Andrea Iannone Aprilia  + 10,447 
13. Raffaele De Rosa KTM + 18,366 
14. Scott Redding Aprilia + 23,201 
15. Michael Ranseder Aprilia + 24,440 
24. Dominique Aegerter Derbi  + 50,629 

www.ajo.fi 
www.motograndprix.com

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti