maanantai 2. kesäkuuta 2008

Mika Kallio kasvatti MM-johtoaan Mugellossa

Mika Kallio onnistui puristamaan kauden kuudennen MM-osakilpailun tuskaisista lähtökohdista tyydyttävälle neljännelle sijalle Italian Mugellon osakilpailussa. Lopputulos tiesi myös sitä, että kauden kaikissa kisoissa viiden joukkoon ajanut Kallio vahvisti MM-johtoaan, joka on nyt 18 pistettä. Kallio kiihdytti kilpailuun neljännestä lähtöruudusta, mutta haaveet palkintopallisijasta katosivat heti kättelyssä. 
- Starttini oli ihan kohtalaisen hyvä, mutta sitten kytkin hajosi. Ensimmäisessä mutkassa minulle jäi nelosvaihde päälle ja ajauduin leveäksi, kun vaihde olisi pitänyt olla jo ykkösellä. Siinä menetin hetkessä noin 10 sijaa, Kallio huokaili. 

- Alkukierroksilla pystyin onneksi hieman säätämään kytkintä, joten se ei sen jälkeen enää luistanut. Käytännössä kytkin ei toiminut enää kisan aikana. Tosin vielä huonommalla tuurilla kisa olisi voinut päättyä heti alkuunsa. 
Valkeakoskelainen KTM-kuljettaja oli pahimmillaan sijalla 13, mutta hän nousi vaikean alun jälkeen lähemmäksi kärkeä, kun pyörä keveni ja muutamat kilpakumppanit kaatuivat kisasta ulos. 

- Tietysti potuttaa, että tämä kisa kaatui tekniikkamurheisiin. Meillä oli Aprilia-kuskeihin verrattuna kovemman seoksen renkaat, joten lopussa olisin varmasti ollut vahvoilla kärjen taistelussa, Kallio kertoili. 
- Ajorytmiä oli vaikea pitää, kun jarrutuksiin mennessä ei tuntenut, mikä vaihde siellä on päällä. Vaihteiden vaihtamiseen ja jarruttamiseen joutui sen takia aina jättämään pelivaraa. 

Mugellon radalla onnetar on pyllistänyt Kalliolle 
Red Bull KTM-tallin suomalaiskuski ei ole koskaan päässyt ajamaan ehjää kisaa Mugellon radalla. Kyseessä onkin MM-kalenterin perinteisistä radoista ainoa, jolla Kallio ei ole noussut urallaan podiumille. 
- Pidän Mugellon rataa yhtenä parhaista, mutta minulla on ollut täällä aina jotain ihmeellisiä ja harvinaisia ongelmia. Oikein pisti hymyilyttämään, kun kertasin mielessäni vanhoja Mugellon tapahtumia, Kallio muisteli. 

- Ensimmäistä kertaa olin täällä vuonna 2002, jolloin joku ajoi päälle ekassa mutkassa. 2003 osui kohdalleni aivan susi rengas, joten kisa oli pilalla. 2004 irtosi ohjausiskarin pultti ja ajauduin mutkasta suoraa ulos. Vuonna 2005 kaaduin johtoasemassa viimeisessä mutkassa. Vuonna 2006 irtosi ajopuvusta polvipala ja viime vuonna sähkövika katkaisi matkan alkukierroksilla. 
- Tällä kertaa petti kytkin, mutta siitä huolimatta tuloksena oli tältä radalta uran paras tulos. Tekniikkaongelmaan nähden tulos kyllä tyydyttää. 

Sunnuntaina Mugellon kisan voittoon ajoi kotiyleisön edessä Aprilia-moottorin vauhdittamalla Gileralla Marco Simoncelli, jonka tuntumassa maalilinjan ylitti Aprilia-kaksikko Alex Debon ja Thomas Lüthi. 
Pahimmillaan 12 sekunnin päässä kärjestä ajanut Kallio oli siis maalissa neljäs jääden voittajalle 7,403 sekuntia. 

MM-pistetilanne 6/17 osakilpailun jälkeen: 
1. Mika Kallio 106 
2. Mattia Pasini, ITA, 88 
3. Alex Debon, SPA, 79 
4. Marco Simoncelli, ITA, 78 
5. Hiroshi Aoyama, JAP, 61 
6. Yuki Takahashi, JAP, 59 
7. Hector Barbera, SPA, 53 
8. Alvaro Bautista, SPA, 41

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti