maanantai 23. kesäkuuta 2008

Kallio ajoi voittoon Doningtonissa


Kuva: F. Kirn

Ratamoottoripyöräilijä Mika Kallio teki lähes mahdottomasta mahdollisen 250-kuutioisten MM-sarjan osakilpailussa Englannin Doningtonissa. Hän nousi 14. lähtöruudusta voittoon.

Red Bull KTM -kuljettajan pyörään oli löydetty fantastiset säädöt, sillä hän nousi heti startista lähtien lähes raketin lailla ylöspäin. Kun ajamatta oli vielä 15 kierrosta, Kallio oli noussut jo kolmanneksi. Toiseksi viimeisellä kierroksella kärjessä olleet Alvaro Bautista ja Marco Simoncelli ajautuivat ajolinjalta sivuun Simoncellin ajovirheen vuoksi. Kallio kiitti ja kuittasi sisäpuolelta ykköseksi ja piti paikkansa ruutulipulle asti.

Voitto oli valkeakoskelaiselle kauden kolmas ja uran viides varttilitraisissa.

- Oli ihan uskomaton kisa. En ennen kisaa uskonut, että voitto tulee, koska meillä oli pirusti ongelmia. Aloin miettiä aamuyöllä, mitä pyörälle pitäisi tehdä ja ehdotin sitten mekaanikoille, että mitä jos tehtäisiin näin ja näin. Muutimme pyörän takapäätä pehmeämmäksi, mikä paransikin etupään tuntumaa. Pyörä tuntui todella hyvältä heti kisan alusta asti, Kallio riemuitsi.

Suomalainen otti tuttuun tapaan hyvän lähdön ja nousi heti pari pykälää.

- Sen jälkeen yritin koko ajan puristaa täysillä, ettei kärki pääse liikaa karkuun ja nousin pikkuhiljaa ylöspäin. Bautistaan ja Simoncelliin oli tullut jonkin verran rakoa, kun ajoin heidän takanaan kolmantena. Päätin ottaa heidät kiinni riskin uhallakin. Olin suunnitellut ohittavani Simoncellin viimeisellä kierroksella pääsuoran jarrutuksessa ja sen jälkeen Bautistan ennen viimeistä sektoria olevassa takasuoran jarrutuksessa.

Huomasin, että olin viimeisellä sektorilla kumpaakin nopeampi, joten uskoin, etteivät he olisi enää päässeet siellä ohi. Mutta sitten he ajoivat mutkan leveäksi, mikä helpotti tilannettani ja pääsin kuittaamaan molemmat, Kallio kertasi tyytyväisenä.

Voitto oli Kalliolle todella makea, sillä hänen MM-johtonsa kasvoi toisena olevaan Marco Simoncelliin nyt kahdeksaan pisteeseen.

- Tämä oli iso voitto meille. Tietenkin Bautista olisi saanut sijoittua toiseksi, jotta piste-eroa olisi tullut enemmän, mutta onhan kahdeksan pistettä aina enemmän kuin kolme, Kallio laskeskeli.

MM-pisteistä taistellaan seuraavan kerran ensi lauantaina Hollannin Assenissa.

- Assenin rata ei ole ihan niin hyvä meille, joten katsotaan, mihin yllämme siellä. Sen sijaan Sachsenringissa aiomme näyttää oman vauhtimme. Se on suosikkiratani ja sopii hyvin meidän pyörällemme, Kallio ennakoi.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti