torstai 5. kesäkuuta 2008

Sixin kuljettajat valittu


Suomen Moottoriliitto on nimennyt kuljettajansa Kreikan Serrerissa 1.-6. syyskuuta ajettavaan enduromoottoripyöräilyn kuuden päivän mittaiseen MM-joukkuekilpailuun. Kreikan Sixillä Suomen miesten joukkueessa ajavat Juha Salminen, Samuli Aro, Marko Tarkkala, Valtteri Salonen, Eero Remes ja nuorista nostettu Roni Nikander.

Nuorten, eli alle 23-vuotiaiden joukkueen muodostavat Oskari Kantonen, Olli Turma, Jari Pulkkinen ja Antti Hellsten, joka on samalla miesten joukkueen varakuljettaja. Nuorten varamies on Lauri Salonen.

- Salonen ja Ari Jauhiainen lähtevät Sixille kerhojoukkueessa, joten heidät on tarvittaessa helppo siirtää nuorten joukkueeseen, kertoo Suomen Moottoriliiton valmennuspäällikkö Tomi Konttinen.
Miesten joukkueessa Remes ja Nikander ajavat enduro 1-luokassa, Salminen ja Salonen 2-luokassa, sekä Tarkkala ja Aro 3-luokassa.

- Meillä on ollut jo pitempään tiedossa se, että Mika Ahola ja Simo Kirssi eivät ole käytettävissä Sixillä. Viimeksi Chilen joukkuekisassa todella hienosti ajanut Jari Mattila ei puolestaan saanut kalustoa ja tiimiään mukaan Kreikkaan. Petri Pohjamon paluu kariutui myös kalusto-ongelmiin, toteaa Konttinen.
Konttinen myöntää, että Chilen Sixin tämän vuoden aikainen ajankohta vaikeutti joukkueiden kokoamista.

- Ajajien henkilökohtaisten tiimien vaikutus on mittava, viittaa Konttinen muun muassa Aholan ja Mattilan suuntaan. Nuorten osalta ei vastaavaa ongelmaa ole.

- On todellakin positiivista, että junnut lähtevät isolla joukolla mukaan. Sixillä ovat mukana kaikki nuorten valmennusryhmäämme kuuluvat kuljettajat, vahvistaa Konttinen.

Sixi ajetaan jo 83. kerran. Suomi on voittanut miesten Trophy-luokassa vuosien saatossa seitsemän ja nuoret kaksi maailmanmestaruutta. Ahola on ollut voittamassa kaikkia miesten seitsemää mestaruutta.
Viime vuoden marraskuussa Chilen La Serenassa ajetulla Sixillä miesten joukkue joutui tyytymään Italian voittamassa kisassa vasta 16. sijaan Salmisen harmillisen hylkäyksen seurauksena.

Nuoret puolestaan ajoivat Chilessä lupaavasti MM-pronssia kvartetilla Turma, Hellsten, Nikander ja Patrick Wikman. Nuorten mestaruutta Kreikassa puolustaa Espanja.

Suomen joukkueet 1.-6. syyskuuta Kreikan Serrerissa ajettavassa enduromoottoripyöräilyn MM-joukkuekilpailussa:

Miehet: Eero Remes, Roni Nikander, Juha Salminen, Valtteri Salonen, Marko Tarkkala, Samuli Aro. Varalla Antti Hellsten.

Nuoret: Antti Hellsten, Oskari Kantonen, Olli Turma, Jari Pulkkinen. Varalla Lauri Salonen.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti