tiistai 21. helmikuuta 2012

Ajo Motorsportin kuljettajat Moto3-luokan testien kärjessä

Ajo Motorsportin kuljettajat ovat hallinneet uuden Moto3-luokan Espanjassa ajettuja kuutta ensimmäistä virallista testipäivää.

Danny Kent. Kuva: Friedrich Weisse.
Red Bull KTM Ajo Factory Racing-tiimin brittikuljettaja Danny Kent oli lyömätön lauantaina Jerezissä päättyneellä testijaksolla. Kentin saksalainen tiimikaveri Sandro Cortese puolestaan hallitsi testejä viime viikolla Valenciassa.

- Erittäin käyttökelpoinen testi, joka tarjosi meille taas paljon infoa. Kolmen päivän testi toi esiin myös jotain ongelmia, mutta ei mitään isompaa. Perusfiilis on kaiken kaikkiaan hyvä, vahvisti tallipäällikkö Aki Ajo. Moto3-luokan kauden kolmas ja viimeinen virallinen testijakso ajetaan Jerezissä 19.-21. maaliskuuta. MM-kausi käynnistyy 8. huhtikuuta Qatarissa.

- Töitä on toki vielä edessä, mutta myös KTM:n tehtaan testiryhmä on apunamme siinä. Pyrimme saamaan moottoria ajettavammaksi erityisesti alakierroksilla ja myös takajousituksen kanssa on edelleen edessä töitä.

Kent Jerezissä kuin kotonaan
Jerezin radalle Kentin ajotyyli sopii hyvin. Hän ajoi viime kaudella parhaan MM-osakilpailusijoituksensa Jerezissä ajamalle neljänneksi.

- Hyvältä vaikuttaa. Minulla on hyvä luottamus pyörään ja kisasimulaatiokin onnistui ihan ok. Opin jokaisella kierroksella jotain uutta, myhäili Kent.

Kent kellotti Jerezin testien pohja-ajaksi lukemat 1.47,1, jotka syntyivät lauantaina. Cortese sijoittui päätöspäivän epävirallisella tuloslistalla neljänneksi yhdeksän kymmenystä tiimikaverinsa takana. Cortese selvisi kaatumisesta Cortesen kolmen päivän urakkaan mahtui yksi kova kaato, joka verotti hieman hänen testiaikaansa. Cortese selvisi perjantain rytäkästä onneksi kolhuitta, mutta pyörä sai pahasti siipeensä.

- Tein romua, mutta mekaanikot puolestaan tekivät jälleen hyvää työtä pyörän korjaamisen kanssa. Näitä ikävä kyllä vain sattuu ja tuollainen kaato oli parempi osua tänne kuin Dohaan, Cortese viittasi Qatarissa 8. huhtikuuta ajettavaan ensimmäisen MM-osakilpailuun.

- Testien päätöspäivä oli osaltani ehdottomasti paras Jerezissä. Löysin uudelleen fiiliksen ja itseluottamuksen, jatkoi Cortese. Cortesen kohokohdat osuivat testien viimeisille tunneille.

- Cortesen pyörän kanssa oli vielä aamupäivällä pieniä teknisiä ongelmia. Iltapäivä oli kuitenkin häneltä varsin vahva. Sandro ajoi silloin kovimman kierrosaikansa kuluneilla renkailla, kertoi Ajo.

Ajo Motorsportin edustamassa KTM:n virallisessa tehdastiimissä Kentin ja Cortesen rinnalla kilpaileva, ensimmäiseen MM-kauteensa virittäytyvä australialainen Arthur Sissis on tulevaisuuden lupaus.
Arthur Sissis. Kuva: Friedrich Weisse.


Sissis ajoi Jerezissä parhaimmillaan lukemat 1.49,1. Se oli sekunnin kohennus aiempaaan parhaaseen ja kymmenettä sijaa päätöspäivänä.

- Ajaminen meni välillä ehkä vähän yliyrittämisenkin puolelle, mutta olen todella tyytyväinen viimeiseen testipäivään, sanoi Sissis.

Khairuddin takoi tasaisesti huippuaikoja
Yhden kuljettajan AirAsia-SIC-Ajo -tiimin muodostava malesialainen Zulfahmi Khairuddin on asettanut huhtikuussa alkavan kauden tavoitteekseen säännöllisen sijoittumisen kymmenen nopeimman nippuun. Khairuddin edistyy hyvin aikataulussa. Khairuddinin kova kierrosaika 1.48,4 oli testien viidenneksi nopein.

- Jälleen isoin harppauksin eteenpäin mennyt Khairuddin oli huippuhyvä näissä testeissä. Hän teki tosi tasaista, järjestelmällistä ja määrätietoista työtä kaikki kolme testipäivää, kehui Ajo.

Khairuddinin hymy oli herkässä.

- Pyörä istuu käteen ja minulla on hyvä fiilis siihen. Olen löytänyt nopeasti yhteisen sävelen myös uuden teknisen ryhmäni kanssa.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti