lauantai 4. helmikuuta 2012

Supercrossin avausvoitto Belgian Jurgen Wybolle

Belgialainen Jurgen Wybo ajoi voittoon perjantai-iltana käydyssä, ensimmäisessä Helsingissä järjestetyssä motocrossin sisähallikilpailussa, Helsinki Supercrossissa.


Ulkomaalaiset juhlivat Helsingin Messukeskuksessa ajetussa kilpailussa muutenkin, sillä kaksi muuta palkintosijaa täytettiin ranskalaisvoimin.

Finaali oli lähellä jäädä vaille kotimaista edustajaa, kun yksikään suomalaiskuljettaja ei saanut jatkopaikkaa illan karsinnoista. Joonas Heimonen pääsi finaaliin villin kortin kuljettajana. Finaalissa Heimonen ylitti odotukset ja ajoi 14 kuljettajan joukossa kuudenneksi.

Wybon voitto ei ollut itsestään selvää, sillä hän nousi kärkipaikalle vasta toiseksi viimeisellä kierroksella. Alkutahdit kilpailuun löi ranskalainen Florent Richier, joka kuitenkin menetti kärkipaikkansa ajovirheen seurauksena. Richier ajoi lopulta toiseksi ennen maanmiestään Fabian Izoirdia.

- Minulla oli koko päivän mahtava fiilis. Olen tottunut ajamaan tätä rataa vastaavilla, pehmeillä radoilla. Jos rata olisi ollut kovapintainen kuten supercrossissa yleensä, en usko, että olisin pysynyt ranskalaisten vauhdissa, Wybo kertoi.

- Lisäksi minulla oli onnea finaalissa, koska Richier teki selvän virheen hyppyrissä ja minä pääsin hyppäämään hänestä ohi. Tunsin paineita ajaessani viimeisen kierroksen kärjessä, mutta onneksi pystyin pitämään paikkani. Tavoitteeni on voittaa myös lauantaina.

Kimi Räikkösen Ice1Racing-tiimin kuljettajien päivä ei sujunut valoisasti. Junioritiimin Teemu Lehtinen sekä Niko Koskela karsiutuivat finaalista ja päätiimin oman semifinaalieränsä voittanut australialainen Dean Ferris joutui keskeyttämään.

Helsinki supercrossin toinen osakilpailu ajetaan lauantaina, jolloin tapahtuman avajaiset järjestetään kello 18:00. Illan finaali ajetaan kello 21:30.

Katso kaikki tulokset tästä linkistä

Supercross-aluen ohjelma messuviikonloppuna
Lauantai 4.2.
klo 11 Enduro Extreme
klo 11.30 FMX Show
klo 14 Enduro Extreme
klo 14.20 FMX Show
klo 15 SuperCross-harjoitukset
klo 16 Halli tyhjennetään
klo 17 Ovet avataan yleisölle
klo 18 SuperCross avajaisshow, kilpailu alkaa

Sunnuntai 5.2.
klo 11.30 Enduro Extreme
klo 12 FMX Show
klo 14.30 Enduro Extreme
klo 15 FMX Show

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti