lauantai 11. helmikuuta 2012

Mika Kallio jäi sekunnin kärjestä Moto2-testeissä

Mika Kallio osallistui keskiviikosta perjantaihin Espanjan Valenciassa Moto2-luokan testeihin, jossa mukana oli 31 kuljettajaa.Marc VDS-tallin suomalaiskuski oli jokaisena ajopäivänä kymmenen nopeimman joukossa. Parhaimmillaan hänen sijoituksensa oli seitsemäs torstain testipäivänä. Testien nopeimmasta kierrosajasta Kallio jäi tasan sekunnin.

- Yöllä ja vielä aamuisin lämpötila oli jopa pakkasen puolella. Iltapäivällä radan lämpötila oli vain 15 astetta, joka ei tarjonnut kunnollista pitoa. Testien avauspäivänä kaaduin nopeassa mutkassa, kun renkaisiin ei saanut riittävästi lämpöä ja pitoa, Kallio kertoi.

- Uuden Kalex-pyörän perussäätöjen osalta pysyttiin lopulta samoissa asetuksissa, joilla ajoimme menestyksekkäästi viime kauden lopulla. Kokeilimme tehdä keulaan muutoksia ja testasin erilaisia iskareiden säätöjä, mutta niistä ei saanut vastaavaa hyötyä viileän kelin vuoksi.

- Keskityimme lähinnä moottorin säätöihin ja siihen kuinka voima tulee ulos moottorista. Haimme muutoksia erilaisilla pakoputkilla ja bensan syötön muutoksilla. Tärkeä juttu oli se, että reilun parin kuukauden tauon jälkeen sain paljon kilometrejä ja kierroksia alle. Kohtuullisen tyytyväinen voin olla, kun pystyin ajamaan pitkässä vedossa tasaisesti 1.36,5:n kierrosaikoja.

Kallio jatkaa testaamista ensi viikolla Etelä-Espanjassa Jerezin radalla, kun kolmipäiväinen jakso alkaa keskiviikkona.

www.mikakallio.com

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti