sunnuntai 12. helmikuuta 2012

Tarkkalalle pari viikkoa pakkolepoa käden takia

Endurokuljettaja Marko Tarkkala loukkasi kätensä Espanjan Gironassa ja miehellä on edessään lyhyt sairausloma. Loukkaatumisen ei pitäisi kuitenkaan häiritä valmistautumista MM-sarjaan. Ennen MM-sarjan alkua Tarkkalaa kerkiää hakea vauhtia Italian mestaruussarjasta.


- Oikea käteni kipeytyi yllättäen ja tuli niin kipeäksi, ettei ajaminen ollut enää mahdollista. Kävin Espanjassa magneettikuvissa mutta päätin tulla Suomeen leikkaukseen. Lääkärini Ilkka Tulikoura arvioi, että leikkauksen jälkeen huilia olisi noin viikon-kaksi, jonka jälkeen voin taas harjoitella normaalisti, Tarkkala kertoo.

Tarkkala ei usko MM-kauteen valmistautumisen siitä juurikaan häiriintyvän.
- Olemme pyörän osalta jo varsin hyvässä vaiheessa. Saimme iskaritestit päätökseen juuri ennen loukkaantumistani, joten pyöräni on käytännössä enää hienosäätöä vailla.

Tilanne on varsin hyvä: viissatanen tuntuu käteen ”omalta” ja vauhtia alkaa löytyä. Ensiesiintyminen

Tarkkala uskoo kätensä olevan täysin kunnossa kilpailukauden avauksessa, kolmen viikon kuluttua ajettavassa Italian mestaruussarjan osakilpailussa. Pieveboviglianassa ajetaan kaksipäiväinen kilpailu, jossa nähdään paitsi kaikki kotimaiset MM-kuljettajat, myös joukko muita enduron kärkinimiä.

- Italian mestis on tärkeä mittari, sillä sen jälkeen on ainoastaan muutama viikko ennen kuin MM-kausi starttaa Chilestä. Henkilökohtaisesti haen Pieveboviglianasta hyvää ajotuntumaa sekä kilpailukokemusta. En ole aiemmin ajanut Italian sarjaa joten vaikea on lähteä sijoitustavoitteita asettamaan. Italialaiset ajavat perinteisesti kovaa kotimaisemissaan, eikä se oma nimikään saisi kauhean kaukana kärjestä olla, Tarkkala kertoo.

Italian mestaruussarjan ensimmäinen osakilpailuviikonloppu ajetaan 3.-4.3.2012 Pieveboviglianassa.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti