tiistai 7. helmikuuta 2012

Sivuvaunumestari Päivärinta ajaa MM- ja IDM-sarjat

Kolminkertainen maailmanmestari Pekka Päivärinta valmistautuu tulevaan kisakauteen LCR Suzukilla. Tälläkin kaudella on ohjelmassa jälleen sivuvaunuluokan MM-sarja sekä Saksan mestaruussarja IDM, joista molemmista Pekka saavutti mestaruudet viime vuonna yhdessä matkustajansa Adolf Hännin kanssa.

- Ensimmäinen kisastartti Magny Coursissa on tietenkin tarkoitus voittaa ja saavuttaa mahdollisimman hyvä pistejohto jatkoon. Takana tulee monta nälkäistä ja nuorempaa haastajaa, mutta kokemustahan ei ainakaan meidän tiimiltä puutu: Adolfilla on nyt 30. kisakausi edessä ja minun ensimmäinen kisapassi leimattiin vuonna 1983, eli 29 kisavuotta minullakin on jo takana, Päivärinta kertoo.

Sarjoihin on palaa entisiä kisakumppaneita. Saksalaiset Jörg Steinhousen ja Marcus Schlosser ovat ilmoittaneet osallistuvansa molempiin sarjoihin.

Jörg Steinhousen palaa viiden vuoden tauon jälkeen matkustajanaan ranskalainen Gregory Cluze. Tällä kaudella heillä on allaan BMW:n pyörä, jonka Pekka Päivärinta uskoo olevan vahva ja nopea.

Steinhousenia vastaan Pekka on ajanut ensimmäisenä MM-kautenaan 2005. Tuolloin Steinhausen saavutti kolmannen sijan Pekan ollessa neljäs. Steinhousen ei ole itse vielä saavuttanut MM-titteliä. Kuten Pekalla, hänellä on myös vahvat juuret lajissa: isä Rolf Steinhousen on MM-voittaja vuosilta 1975 ja 1976, sekä moninkertainen saksanmestari sekä Isle of Man-voittaja.

MM-sarjaan osallistunee myös maailmanmestaruuden kertaalleen voittaneet bittiveljekset Birchall, samoin kuin kolminkertainen maailmanmestari,  maanmies Tim Reeves.

- Tällä hetkellä työtä on vielä paljon kaluston kanssa, eikä todennäköisesti ehditä juurikaan harjoittelemaan ennen ensimmäistä starttia, joten kokemuksesta tulee olemaan hyötyä. Taidamme muutenkin olla Adolfin kanssa kisojen vanhimmasta päästä, Adolf täyttää tänä vuonna 58 vuotta eli yhteenlaskettu ikämme on jo 99 vuotta! Mutta vielä ei ikä paina ja oma voitonnälkä on edelleen vahva, pitäähän nuoremmille näyttää miten hommat hoidetaan, Päivärinta kertoo.

Maailmanmestaruussarja starttaa tänä vuonna 12.–14. 4 Ranskan Magny Coursissa, jonka jälkeen alkaa Saksanmestaruussarja IDM, 20.–22. 4 EuroSpeedway Lausitzringilla.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti