sunnuntai 5. helmikuuta 2012

Japanilaiset merkit pitävät edelleen kutinsa

Suomalainen moottoripyöräharrastaja vannoo edelleen japanilasten pyörämerkkien nimeen, vaikka niiden myynti on ollut vuoden sisällä maltillisempaa kuin eurooppalaisten merkkien. Moottoripyöriin ja niiden oheistarvikkeisiin tutustui torstaista sunnuntaihin pidetyssä MP 12 Moottoripyöränäyttelyssä yhteensä 53 543 messuvierasta.

TNS Gallupin tekemän kävijätutkimuksen mukaan lähes joka toinen näyttelyvieras valitsee suosikkipyöräkseen japanilaisen moottoripyörän. Tosin eurooppalaisten moottoripyörienkin kannatus on vahva, sillä 34 % kyselyyn vastanneista oli eurooppalaisen pyörämerkin kannattaja. Tutkimukseen osallistui 300 MP 12 -näyttelyn vierasta.

Lämmintä tunnelmaa ja kaupankäyntiä

MP 12 Moottoripyöränäyttely sai runsaasti kiitosta näytteilleasettajiltaan.

- Olemme oikein tyytyväisiä - pakkasta on kolmisenkymmentä astetta ja ihmiset ostavat moottoripyörävarusteita, iloitsee Hanx Suomi Oy:n toimitusjohtaja Hannu Raatikainen.

- Kauppa on käynyt vilkkaasti ja tunnelma on mahtava. Nämä ovat parhaat MP-messut tähän mennessä, Raatikainen jatkaa.

Ranskan Izoird on King of Helsinki

MP 12 -näyttelyn yhteydessä ajetun kaksipäiväisen Helsinki SuperCross -osakilpailun voitti ranskalainen Fabian Izoird. Izoird oli kumpanakin päivänä kolmas, mikä riitti yhteistulosten voittoon. Suomalaisista Joonas Heimonen selviytyi finaaliin perjantaina ja Niko Koskela lauantaina.

Rakennettujen pyörien parhaat palkittiin

MP-näyttelyssä on vuodesta 2008 palkittu yleisöäänestyksessä eniten ääniä saanut rakennettu moottoripyörä. MP 12 People’s Choice palkinnon voitti Veikko Sikiön omistama ja itse rakentama Harley-Davidson Shovelhead.

Yleisön suosikki
Tänä vuonna palkittiin myös ammattiraatien valitsemat voittajat kahdessa luokassa; koptereissa ja bombereissa. Kopterien Best Bike -palkinnon sai omavalmiste Softtail, jonka omistaja ja rakentaja on V-Twin City Oy. Juryn mukaan pyörä on kiinni ajassa ja sisältää mielenkiintoisia ja tavalliselle kotirakentajallekin mahdollisia ratkaisuja.

Bomber-sarjan parhaaksi valittiin Suzuki GSX-R 1186 cc + turbo -mallinen pyörä nimeltä Brawler. Pyörän omistaa Jussi Manninen Oulusta.

Seuraava MP-näyttely vuoden päästä

MP 13 Moottoripyöränäyttely järjestetään 31.1.-3.2.2013. Näyttelyn järjestää Suomen Messut toimeksiantajanaan Teknisen Kaupan ja Palveluiden yhdistys ry:n moottoripyöräjaos.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti