keskiviikko 17. lokakuuta 2007

Ahola jatkaa italialaisessa Honda-tiimissä

Enduromoottoripyöräilyn ensimmäisen henkilökohtaisen maailmanmestaruuden päättyneellä kaudella voittanut Mika Ahola, 32, on solminut vuoden mittaisen jatkosopimuksen italialaisen HM Honda Zanardo-tiimin kanssa. 
- Tavoitteenani oli jatkaa nykyisessä tiimissäni, jossa olen ajanut jo kaksi kautta. Voittajatiimistä ei kannata lähteä ja kun sopimus oli muutenkin mieleiseni, niin jatkolle ei ollut estettä. Olen varma, että tein oikean ratkaisun, toteaa Ahola. 
Ahola voitti mestaruuden enduro 2-luokassa, jossa KTM:n Samuli Aro ajoi hopeaa. Ahola ja hänen tiiminsä eivät ole vielä tehneet lopullista päätöstä ensi kauden luokasta. Hän on jo testannut MM-sarjan pienimmän, eli E1-luokan 250-kuutioista Hondaa pitäen kokemastaan. 
- Ensi kauden tilannetta pitää vielä punnita. Ajan ainakin Las Vegasin hallienduron marraskuussa vuoden 2008-mallisella ja 450-kuutioisella Hondalla. 

Tavoitteeksi mestaruus kaikissa kolmessa luokassa 
Aholan tavoite ei voi olla ensi kaudella mestarina mikään muu kuin tittelin uusiminen luokasta riippumatta. 
- Tavoite on yhä sama kuin kaikki edelliset 11 vuotta. Nyt voin tosin lähteä ensi vuoteen vähän rennommalla mielellä, kun minun ei tarvitse ajaa enää samanlaisella hartialukolla kuin aiemmin, hymähtää Ahola. 
Aholan ajatusmaailmassa päällimmäisenä kahdesta vaihtoehdosta on ykkösluokka, jonka mestaruutta KTM:n Juha Salminen juhli tällä kaudella suvereeniin tyyliin. 
- Salmisella on jo seitsemän henkilökohtaista mestaruutta, enkä minä enää ehdi urallani vastaavaan määrään. Hyvä tavoite voisi olla toisaalta voittaa mestaruus kaikissa kolmessa eri luokassa. Ja myös poistua sarjasta kaikkien aikojen vanhimpana mestarina. Giovanni Sala voitti mestaruuden 36-vuotiaana, vinkkaa joulukuussa 33 vuotta täyttävä Ahola. 
Euroopan Hondan tuen saavan Aholan työnantajan tiimipäällikkö Franco Mayr liikkui samoilla linjoilla suomalaiskuljettajansa kanssa. 
- Olen iloinen siitä, että Ahola jatkaa riveissämme. Luotan jatkossakin Mikan potentiaaliin, jonka hän on ehtinyt jo osoittaa E2-luokassa. Emme ole vielä tehneet päätöstä siitä, puolustaako hän mestaruuttaan nykyisessä luokassa, vai siirtyykö hän E1-luokkaan. 
Ahola voi keskittyä lokakuun lopussa ja marraskuun alussa vielä mieliharrastuksensa, eli kalastukseen. Las Vegasista lähtien vauhti kiihtyy uudelleen. 
- Ajan vielä joulukuussa FIM:n hallienduosarjassa kolme osakilpailua Barcelonassa, Genevessä ja Münchenissä, Ahola kertoo.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti