maanantai 15. lokakuuta 2007

Kallio kaatui toisella kierroksella


Australian MM-osakilpailun viikonlopusta ei muodostunut suosiollista Mika Kalliolle. Ajettavuus- ja pito-ongelmista kärsinyt Kallio starttasi kisaan ruudusta 11 ja ehti nousta seitsemänneksi ennen kaatumistaan toisella kierroksella.
Red Bull KTM-tallin suomalaiskuski oli juuri ohittanut tallikaverinsa Hiroshi Aoyaman, mutta seuraavassa mutkassa takarenkaan pito ei riittänyt ja KTM-pyörä heitti Kallion selästään. Rytäkässä pyörä kärsi sen verran vaurioita, että Kallio joutui keskeyttämään.
- Rengas ei varmaan ollut vielä kunnolla lämmennyt, joten tämä oli oma virhe. Perä luisti heti kun avasin kaasun, ja siitä lähdettiin. Tiedonkeruun mukaan ajoin mutkaan samalla vauhdilla kuin ennenkin, mutta nyt ei vaan pito riittänyt, Kallio manasi keskeytystään.
- Huomasin jo ekalla kierroksella, että kärjen vauhtiin ei ole asiaa. Pyörän säätöjä muutettiin kolmena päivänä, mutta ajettavuutta ei saatu merkittävästi parannettua.
- Tämä oli alkukauden vaikeuksien jälkeen ensimmäinen kisaviikonloppu, jolloin emme päässeet kunnon vauhtiin. Ennakoin kyllä tämän vaikeaksi radaksi, mutta en sentään odottanut näin heikkoa kilpailukykyä, Kallio jatkoi pettyneenä.
Kauden kolmanneksi viimeisen osakilpailun vei nimiinsä MM-sarjaa ylivoimaisesti johtava Espanjan Jorge Lorenzo Aprilialla. Kausi jatkuu jo ensi viikonloppuna Malesiassa Sepangin radalla, jolloin KTM-tallilta voidaan odottaa taas totisempaa haastetta sarjaa viime vuosina hallinneelle Aprilia-tallille.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti