sunnuntai 21. lokakuuta 2007

Kallio neljäs Malesiassa

"Lievästi sanottuna harmittaa, että oma virhe maksoi jopa voiton" 
Ratamoottoripyöräilijä Mika Kallio lähti hakemaan uransa toista 250-kuutioisten osakilpailuvoittoaan sunnuntaina Malesiassa. Valkeakoskelainen nousi hienosti alun rengasvaikeuksien jälkeen taistelemaan palkintopallisijoista aivan kisan loppuhetkillä, mutta toiseksi viimeisellä kierroksella sattunut virhe pudotti hänet neljänneksi. 
- Radan viimeinen mutka on yksi MM-sarjan kovimmista jarrutuspaikoista, kun siihen tullaan kuutosvaihteella ja vaihdetaan sitten ykköselle. Huomasin olevani siinä kohdassa vahvoilla ja ajoin hieman sisempää linjaa kuin muut. Ajatuksenani oli, että ohitan tallikaveri Hiroshi Aoyaman siinä kohtaa ja Andrea Dovizioson viimeisellä kierroksella, Kallio kertasi. 
- Ohitukseen lähtiessäni en nähnyt, missä kohtaa Dovizioso ajaa edellä. Aoyaman ohitus onnistui, mutta sitten huomasin yhtäkkiä, että Dovin kanssa voi tulla osuma. Jarrutin kovaa pitkässä luisussa välttääkseni kaikin keinoin osuman, mutta se ei onnistunut. Tilanteessa oli huonoa säkää, sillä jos olisin jarruttanut vain metrin eri kohdassa rataa tai Dovi olisi ollut metrin edempänä, osumaa ei olisi sattunut. Olisin saanut pyörän kääntymään mutkaan. 
Kallio onnistui pitämään tilanteessa KTM-pyöränsä pystyssä ja jatkaamaan matkaa. Dovizioso sijoittui kisassa lopulta 11:nneksi. 
- Lievästi sanottuna harmittaa, että oma virhe maksoi tällä kerralla jopa voiton. Olen todella pahoillani Dovin puolesta. 
Hän kävi kisan jälkeen varikkoboksissa pyytämässä Honda-kuljettajalta reilusti anteeksi. 
Kalliolle positiivista Malesian viikonlopussa oli pyörän hyvä kilpailukyky. Molemmat Red Bull KTM -kuljettajat olivat koko viikonlopun ajan kärkipäässä, ja lauantain aika-ajoissa kaksikko valloitti kaksi ensimmäistä lähtöruutua Aoyaman johdolla. 
- Omasta ja tallin puolesta olen erittäin tyytyväinen pyörämme kilpailukykyyn. Löysimme täällä hyvät säädöt, joten siinä mielessä tästä on hyvä lähteä kauden päätöskilpailuun. 
MM-sarja päättyy 4. marraskuuta Espanjan Valenciassa.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti