keskiviikko 10. lokakuuta 2007

Marita Nyqvist on Lady Cupin ylivoimainen mestari

10.10.2007 (Teksti: Marko Moisanen, Kuva: Urheilukuvat.net)Tiina Sointula (226) Kärhän
lenkin ykköspätkällä.
Eeva Tamminen (231) odottaa
vuoroaan alhaalla

Mäntsälän Moottorikerho oli järjestänyt upeat puitteet enduron vuoden 2007 Lady Cupin päätöskisalle. Luontoäiti oli myös varmistanut, että kivikot ja juurakot olivat sopivan liukkaita sekä pellot pehmeitä, joten kisa ei ollut pelkkää mukavan letkeätä sunnuntaiajelua.
XXXIV Kärhän lenkki maistui naiskuskeille vaihtelevasti. Ennakkosuosikki Marita Nyqvist ajoi tasaisen varman suorituksen ja kuittasi kisan ykkössijan reilun kymmenen minuutin voittomarginaalilla. Voitollaan Nyqvist varmisti myös koko Lady Cupin ylivoimaisen mestaruuden.
Kisan yllätyksen tarjosi Taru Koskinen, joka pitkän ajotauon jälkeen roikkui sinnikkäästi Nyqvistin kannoilla ja tuli kisassa toiseksi.
– Kisa oli rankka ja vaikea: liukasta kivikkoa, mutaa, pehmeitä peltoja ja muuta ohjelmaa oli riittävästi tarjolla. En ollut kuitenkaan kiinni missään reitillä ja vähästä harjoittelusta huolimatta ajo kulki varsin mukavasti. Olen erittäin tyytyväinen omaan suoritukseeni ja kisajärjestelyt ansaitsevat myös loistavan arvosanan, kuvailee Koskinen Mäntsälän tapahtumia.
Kisan kolmannelle sijalle ajaneen Sirkku Kanniston luotsaama Skyteam joutui pehmeän äiti maan syleilyyn sen verran rankasti, että kisa muuttui maratoniksi ja AT:täkin haalittiin melkein varmuusvarastoksi saakka. Mäntsälän vaikeuksista huolimatta Kannisto sijoittuu vuoden 2007 Lady Cupissa toiselle sijalle.
– Ikinä en ole mitään näin rankkaa kokenut ja Kärmes on ihan piece of cake tämän rinnalla. Pulssi katossa ja hämärän rajamailla painoin menemään ja ajatuksena oli, että maaliin mennään ja näin tehtiinkin, mikä on myös Skyteamin ansiota, muistelee Kannisto kisan kulkua.
Rankasta reitistä huolimatta naisilla oli todellinen halu taistella viimeinen osakilpailu loppuun saakka. Eeva Tamminen ajoi maaliin neljäntenä ja Tiina Sointula joutui menohaluista huolimatta keskeyttämään, koska kulkupeli hörppäsi liian pitkät siivut mäntsäläläistä kuravettä.

Ensi vuonna helpompia kisoja
Sirkku Kanniston alulle laittaman ja tällä hetkellä luotsaaman Lady Cupin osallistujamäärä on ollut alussa pienehkö, mutta uusia enduron harrastajia on koko ajan tullut lisää ja sitä kautta toiveita sarjan jatkumisesta on esitetty.
– Ensi kaudella Lady Cupia uudistetaan ainakin siten, että järjestelyissä on mukana enemmän henkilöitä, sarjaan valitaan ennakkotietojen mukaan helpoimpia kisoja ja tällä tavoin pienennetään osallistumiskynnystä, kuvailee järjestelyistä tällä hetkellä vastaava Sirkku Kannisto tulevaa kautta.
Järjestelyistä vastaavat korostavat, että naiset harrastavat enduroa ja yleensä kurapyöräilyä yhä enenevissä määrin. Lady Cupin kaltainen kilpailutoiminta tuo harrastukseen lisää syvyyttä muutenkin kuin mutaspoorien muodossa: Cupin ympärillä järjestetään harjoitusleirejä, kilpailutoiminta tuo harrastukseen kehitystä yleensä ja onhan mukana myös erittäin tärkeä elementti eli mukava yhdessäolo samanhenkisten harrastajien kanssa.
Lady Cupissa on mahdollisuus maineen ja kunnian lisäksi myös ihan todellisiin palkintoihin. Tänäkin vuonna viimeisen osakilpailun kolmelle parhaalle palkinnoiksi jaettiin Motocross-x.com:n lahjakortit ja loppupisteiden kolmelle parhaalle MP-Racingin Mitas-rengassarja.
Nurmijärveläinen Sari Nousiainen, kurapyöräilijä itsekin, innokkaan enduroharrastajan vaimo ja toimintaa harrastavien lapsien äiti, kehittää parasta aikaa naisille tarkoitettua kurapyöräilyyn keskittynyttä ei kaupallista nettifoorumia, joka on tarkoitus avata lähiaikoina.
– Nettifoorumi on huomattava askel eteenpäin ja sen kautta toiminnasta kiinnostuneet naiset saavat paremman kuvan harrastuksestamme naisnäkövinkkelistä tarkasteltuna. Lisäksi foorumin kautta on helppo järjestää esimerkiksi kimppatreenejä ja vaihtaa vinkkejä vaikkapa tekniikan kysymyksissä, kehuu Cupin järjestelyissä mukana oleva Taru Koskinen nettiprojektia.
– Ensi kaudella näemme Lady Cupissa ennätysmäärän osanottajia, ennustaa Koskinen lopuksi.

Vuoden 2007 Lady Cupin sijoitukset ovat: 1. Marita Nyqvist, 2. Sirkku Kannisto, 3. Taru Koskinen, 4. Eeva Tamminen, 5. Maire Jäntti, 6. Marie Reittonen.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti