maanantai 15. lokakuuta 2007

Ranseder kaatui kärkiryhmästä

Suomalaistalli Ajo Motorsportin Derbi-kuljettajan Michael Ransederin raju taistelu päättyi kaatumiseen kärkiryhmästä ratamoottoripyöräilyn MM-sarjan Australian osakilpailussa.
Ruudusta 15 terävän startin ottanut ja hyvän kirivaihteen päälle saanut Ranseder kaatui yhdeksänneltä sijalta, kun 125-kuutioisten kisasta oli ajamatta 13 kierrosta Phillip Islandin aurinkoisella radalla.
Hiekoilta sinnikkäästi radalle palannut itävaltalainen leikkasi maalilinjan loppujen lopuksi sijalla 22.
- Oma ajovirhe. Jarrutus meni pitkäksi, jouduin taittamaan mutkaan liian lujaa ja etupyörä lähti alta. Harmittaa vietävästi, sillä minulla oli todellakin hyvä fiilis päällä kisassa, puhisi Ranseder.
Ransederin aika-ajot kulkivat vielä lauantaina odotettua vaisummin, mutta kisapäivänä hän oli jälleen iskussa.
- Ranseder heräsi taistelemaan ja ajoi heti aamun harjoituksissa koko viikonvaihteen siihen mennessä parhaan kierrosaikansa. Kisassakin hänen kierrosaikansa parani 1,3 sekunnilla. Kaatuminen oli harmittava, sillä Ransederilla oli tosi hyvä vauhti päällä, painotti tallipäällikkö Aki Ajo.
Kisan voiton vei nimiinsä Ajon tiimissäkin aikoinaan kilpaillut tshekkikuljettaja Lukas Pesek Derbi-pyörällään.
Aspar-tiimin Aprilia-kuljettajista espanjalainen Hector Faubel oli kolmas ja unkarilainen Gabor Talmacsi kahdeksas.
Talmacsi johtaa MM-sarjaa enää pisteen erolla Faubeliin, kun kaudesta on ajamatta ensi viikonvaihteen kisa Malesian Sepangissa, sekä Valencia marraskuun ensimmäisenä viikonvaihteena Espanjassa.
Ranseder on MM-sarjan yhteispisteissä 11:ntenä. Ransederin, 21, romanialainen tallikaveri Robert Muresan, 16, joutui jättämään Australian kisan ajamatta aika-ajojen vastoinkäymisten takia.