maanantai 1. lokakuuta 2007

Vantaalla SM-motocrossit tulevana viikonloppuna

Motocrossin MM-sarjaa ajavan Antti Pyrhösen, 29, yli neljän kuukauden mittaiseksi venynyt kilpailutauko päättyy ensi viikonvaihteessa Vantaan Vauhtikeskuksen nopealla radalla Lavangossa. 
Toukokuun 13. päivä Saksan MM-osakilpailussa Teutschenthalin pöytähyppyrissä molemmat ranteensa pahasti loukannut Pyrhönen osallistuu Hyvinkään Moottorikehon riveissä Vantaalla ajettavaan kerhojoukkueiden SM-kisaan. 
- Kiva, että saan alle vielä yhden kisan ennen tämän kauden umpeutumista. En ole pitkään aikaan ehtinyt edustaa seurajoukkuettani, joten siinäkin mielessä Vantaan SM sopii mainiosti suunnitelmiini, kertoo 450-kuutioisella Kawasakilla kaasutteleva Pyrhönen. 
Pyrhönen ajoi MX1-luokan MM-alkukauden italialaisen Medei-tiimin Kawasakilla. Yhteistyö Medein kanssa päättyi jo kesällä ja Hyvinkään Moottorikerhon mies on vääntänyt viime viikot tiiviisti uutta sopimusta ensi kaudeksi. 
- Sopimuspaperin allekirjoitus on nyt oikeastaan enää sanamuotojen hiomista vaille valmis. Suuret linjat on jo sovittu kättä päälle -periaatteella. Hyvältä näyttää ja uskoisin, että sopimus syntyy aivan lähiaikoina. 
Tarkempaa tietoa uudesta työantajasta ei heru. Pyrhönen osaa olla kokemuksesta varovainen sopimusasioiden kanssa. Moottoriurheilussa käänteet ovat nopeita ja valmis sopimuspaperikaan ei tarjoa aina täyttä takuuta siitä, mistä on neuvottelupöydässä keskusteltu. 

Juha Salminen tähdittää kotijoukkuetta Vantaalla 
Pyrhönen muodostaa HyMK:n kolmikon Vantaalla yhdessä Mikko Pihlajaveden ja Niko Pajaksen kanssa. 
- Jos kaikki menee nappiin, niin meillä on mahdollisuudet jopa mitaleille, Pyrhönen kertoo. 
Pyrhönen myöntää, että Hyvinkää lähtee haastajana joukkuekisaan. 
- Vantaan, Tuusulan ja Helsingin Moottorikerhoilla on kovat joukkueet jalkeilla. 
Isäntäseura VMK:n ykkösjoukkuetta tähdittää endurossa seitsemättä henkilökohtaista maailmanmestaruuttaan juhlinut ja Chilen marraskuiselle Sixille valmistautuva Juha Salminen. Tuusula tulee puolestaan lujaa Eero Remeksen, Miika Oinosen ja Kimmo Laakson johdolla. 
Salminen, 31, saa VMK:n triossa rinnalleen Mikko Jumppasen ja vasta 15-vuotiaan Harri Kullaksen. Nuorten MM-motocrossissa tällä kaudella Bulgariassa yhdeksänneksi ajanut Kullas nappasi reilu viikko sitten Raumalla tililleen uransa ensimmäisen SM-erävoiton aikuisten luokassa. 
- Ihan kivaa taas päästä pitkästä aikaa ajamaan crossia. Lisäksi meillä vaikuttaa olevan varsin hyvä joukkue koossa, toteaa kotikisansa KTM:n kaksitahtisella ja 250-kuutioisella pyörällä ajava Salminen. 
- Nelari on tulossa, mutta se ei ehdi vielä ensi viikonvaihteen SM-kisaan Nythän sitten nähdään sekin, kuinka kaksitahtisella ehtii. Varmasti siellä saa painaa tukka putkella. 
Mestaruutta puolustava Siilinjärvi joutunee luopumaan kruunustaan, kun savolaisten ässä, MX3-luokan MM-pronssia ajanut ikitaistelija Jussi Vehviläinen toipuu leikkauksistaan. 

Mukana 70 joukkuetta 
Vantaan Moottorikerhon puheenjohtaja Erkki Heikkinen odottaa tasaista taistelua mestaruuksista aikuisten ja junioreiden sarjoissa. Vantaalla on edelleen mukana myös kansallinen C-luokka. 
- Mukana on paljon joukkueita sekä nimimiehiä ja rata on huippukunnossa Lisäksi pitää muistaa myös joukkuekisan aina arvaamaton luonne, joka tuo Lavankoon oman lisämausteensa. 
Vantaan SM-joukkuekisaan on ilmoittautunut yhteensä 70 joukkuetta, joista 24 on mukana aikuisten sarjassa. Sunnuntaina ajettaviin finaalieriin tiensä raivaa 20 nopeinta aikuisten joukkuetta lauantain karsintojen perusteella. 
Kisat käynnistyvät lauantaina Vantaan Vauhtipuistossa  kello 9 alkaen, jolloin noin kahdeksan tunnin mittainen urakka käynnistyy harjoituksilla. 
Sunnuntaina startataan liikkeelle puolta tuntia myöhemmin. SM-erät, 30 minuuttia + kaksi kierrosta, ajetaan klo 12.00, 13.25 ja 14.50. 
- Jokaisen luokan kuljettaja ajaa finaalipäivänä kaksi kisaerää. Kuudesta suorituksesta loppupisteisiin lasketaan mukaan viisi parasta suoritusta, kuvaa Heikkinen joukkuekisan luonnetta. 

Lisätietoja: 
http://www.vantaanmoottorikerho.fi/ 

Motocross SM-kerhojoukkueet ja kansallinen C80 joukkueet

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti