keskiviikko 17. lokakuuta 2007

Pohjoismaiden lajiliittojen vuosikokous Vantaalla

Suomen Moottoriliitto on isännöinyt vuoden 2007 pohjoismaiden lajiliittojen vuosittaista kokousta, joka järjestettiin Vantaalla. 
Vantaan kaksipäiväisessä kokouksessa oli mukana yhteensä 83 osallistujaa, jotka edustivat puheenjohtajamaata Suomea, Ruotsia, Norjaa, Tanskaa ja uusinta jäsentä Islantia. 
- Pohjoismaisella yhteistoiminnalla on pitkä, jo yli 50 vuoden taakse ulottuva historia. Vastaava kokous järjestetään ensi vuonna Norjassa, jonka lajiliitolle luovutettiin puheenjohtajan nuija välittömästi Vantaan kokouksen päätyttyä, kertoo Suomen Moottoriliiton toimitusjohtaja Kurt Ljungqvist. 
Ljungqvist on tyytyväinen Suomen onnistuneen ja kiitosta keränneen kokouksen antiin. 
- Kokouksessa olivat mukana myös Englannin (ACU) ja Viron (EMF) lajiliittoja edustaneet John Davidson ja Aivo Mälk. Se kertoo siitä, että pohjoismaisten liittojen toiminnasta ollaan kiinnostuneita laajalti, mikä on yksi merkittävin tavoitteemme kansainvälisen moottoriliiton FIM:n ja Euroopan liiton UEM:n suuntaan. 
Pohjoismainen tapaaminen rakentuu pääpiirteittäin siten, että eri lajien edustajat, sekä toisaalta lajiliittojen puheenjohtajat ja toiminnanjohtajat paneutuvat omissa ryhmissään kokouksiinsa. 
- Kilpailutoimintaa pyritään yhdenmukaistetaan entisestään myös kaluston osalta. Silloin kalustoon ei tarvitse tehdä rakenteellisia muutoksia eri pohjoismaissa ajettaessa. 
Kaikki toiminta, myös koulutus tähtää kansainväliselle tasolle. 
- On ensiarvoisen tärkeää ylläpitää ja koordinoida pitkällä tähtäimellä yhtenevää koulutustoimintaa pohjoismaissa. Tekijöitä ei ole koskaan liikaa.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti