torstai 11. lokakuuta 2007

Ajon kuljettajakaksikko akut täynnä Australiaan

Ratamoottoripyöräilyn MotoGP-sarja kaartaa viikonvaihteessa loppusuoralle, kun kauden kolmanneksi viimeinen osakilpailu odottaa vuoroaan kuljettajien pitämällä Phillip Islandin radalla Australiassa. 
Suomalaistiimi Ajo Motorsportin tallipäällikön Aki Ajon odotukset ovat realistisen korkealla jäljellä olevien Australian, Malesian ja Espanjan osakilpailujen osalta. 
- Ranseder (Michael) viiden parhaan joukkoon ja Muresan (Robert) pisteille. Tärkeintä on se, että molemmat kuljettajani pystyvät kohentamaan tähän mennessä saavuttamiaan kauden parhaita tuloksiaan. 
Ajon ajatukset ovat perusteltuja 125-kuutioisten luokan Derbi-kuljettajiensa osalta. Ranseder, 21, ja Muresan, 16,  rullaavat Phillip Islandin 4448 metrin mittaiselle radalle vammoistaan toipuneina. 
- Ransederin vajaa kolme viikkoa sitten Japanin Motegissa  murtunut jalkapöytä on kunnossa ja Muresania pitkään vaivannut sormi on sekin jo selkeästi paljon parempi. 
Ranseder teki edellisessä osakilpailussa melkoisen urotyön taistelemalla murtumasta huolimatta yhdeksänneksi Motegissa, jossa puolestaan Muresanin lupaavasti kulkenut kisa päättyi kaatumiseen sijalta 16. 
- Jalka on kunnossa ja Motegin haavat ovat muutenkin umpeutuneet. Lähden kisaan akut täynnä taistelemaan, vakuuttaa Ranseder. 
Ranseder on valmistautunut loppukauteen harjoittelemalla ja lomailemalla Pohjois-Australiassa. 
- Kävin ahkerasti surffaamassa ja kokeilin myös laskuvarjohyppyä.  Tunnelmat ovat kaiken kaikkiaan positiiviset ja itseluottamus korkealla. 

Luvassa sateinen ja kylmä viikonvaihde 
Phillip Island tunnetaan nopeana ratana, joka on toisaalta altis säätyypin pikaisellekin vaihtelulle. 
- Täällä on tuuli aina läsnä ja sää epävakaista. Viikonvaihteeksi on luvattu paitsi kylmää, myös sateista, kertoo tallipäällikkö Ajo. 
Ulkopuoliset tekijät tuovat lisähaastetta tiimien toiminnalle Phillip Islandin upeissa maisemissa. 
- Säätöjen kannalta se merkitsee usein kikkailua ja kompromisseja, viittaa Ajo pyörien moottoriin ja ajettavuuteen. 
Ducatin Casey Stoner ajaa kotiyleisönsä edessä jo Motegissa MotoGP-luokan maailmanmestariksi kruunattuna sankarina. 250-kuutioisissa Jorge Lorenzolle tarjoutuu puolestaan toinen tilaisuus tittelinsä uusimiseen Aprilia-pyörän puikoissa. 
Pienimmässä luokassa sen sijaan mestaruuden sinetti saattaa jäädä kutkuttavasti kauden viimeisen osakilpailun varaan 4. marraskuuta Valencian Ricardo Tormo-radalla. 
Piikkiluokan mestaruus on Aspar-tiimin Aprilia-tallikaverusten Gabor Talmacsin ja Hector Faubelin välinen kauppa. Talmacsi tykittää Australiaan 22 pisteen etu puolellaan. Ranseder on sarjassa sijalla 11 omaten onnistuessaan hyvät mahdollisuudet loppupisteissä kymmenen nopeimman joukkoon. 
Australian GP käynnistyy varhain perjantain vastaisena yönä Suomen aikaa ajettavilla 125-kuutioisten ensimmäisillä vapailla harjoituksilla. 

125-kuutioisten luokan MM-sarjan pistetilanne 14/17 osakilpailun jälkeen: 

 1. Gabor Talmacsi, Aprilia 229    2.  Hector Faubel, Aprilia 220    3.  Tomoyoshi Koyama, KTM 156    4.  Mattia Pasini, Aprilia 144     5.  Simone Corsi, Aprilia 142     6.  Lukas Pesek, Derbi 136    7.  Sergio Gadea, Aprilia 126    8.  Pol Espargaro, Aprilia 99    9.  Joan Olive, Aprilia 98   10.  Bradley Smith, Honda 86   11.  Michael Ranseder, Derbi 70  
www.ajo.fi 
www.motograndprix.com 
www.nelonen.fi/motogp

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti