sunnuntai 4. marraskuuta 2007

Kallio voitti päätöskisan


Ratamoottoripyöräilijä Mika Kallio osoitti taistelijan luonteensa, kun hän 250-kuutioisten luokan kilpailun lopulla nousi kahden sekunnin takaa-ajoasemasta kärkeen ja otti kauden toisen voittonsa MM-kauden päätöskisassa Espanjan Valenciassa.
Itsevarmuutta uhkuneen Kallion kisaviikonloppu hipoi täydellisyyttä. Red Bull KTM-tallin suomalaiskuski saavutti lauantaina paalupaikan ja sunnuntaina ajoi kilpailun nopeimman kierrosajan ja nousi vakuuttavaan voittoon.
- Kauden päätöskisa ei olisi kyllä paremmin voinut mennä. Iso kiitos tallille ja kaikille muille, jotka ovat olleet tässä mukana, Mika Kallio riemuitsi.
Kisan alussa Kalliolla oli ongelmia täyden bensatankin kanssa, mutta pyörän ajettavuus parani kierros kierrokselta.
- Kisan alussa kärkiryhmässä oli peräti yhdeksän kuskia, mutta porukkaa alkoi tippua kyydistä, kun vauhtia kiristettiin. Tiesin, että olen lopussa vahvoilla, kuten olin edellisessä kisassa Malesiassakin, Kallio totesi.
Kilpailun puolivälin jälkeen kolmantena ajanut Kallio jahtasi tutun kilpakumppaninsa Alvaro Bautistan kanssa karkuun päässyttä sanmarinolaista Alex de Angelista.
- Huomasin, että saavutamme kärkeä. Yritin muutamaan otteeseen Bautistan ohitusta, kun minulla tuntui olevan enemmän varaa kiristää vauhtia.
Espanjalainen teki virheen ja kaatui edestäni. Sen jälkeen laitoin kaikki peliin.
Vahva loppuveto
Viimeisen kymmenen kierroksen aikana Kallio ajoi riskejä kaihtamatta.
Kisan lopulla Kallio kavensi uskomattomalla tavalla yli sekunnin eron puoleen sekuntiin ainoastaan yhden kierroksen aikana.
- Sain kärkimiehen melko nopeasti kiinni. Päätin, että yritän ohitusta heti, kun siihen tarjoutuu ensimmäinen mahdollisuus, komean ohituksen toiseksi viimeisellä kierroksella suorittanut Kallio iloitsi.
Sunnuntaina uransa 99:nnen MM-osakilpailun ajanut Kallio nappasi kauden toisen voittonsa 0,371 sekuntia ennen MM-pronssille ajanutta Alex de Angelista. Kärkikaksikon jälkeen ero seuraavaan kasvoi jo lähes seitsemään sekuntiin.
Viimeisen kisansa 250-luokassa ajanut espanjalainen maailmanmestari Jorge Lorenzo joutui tyytymään sunnuntaina seitsemänteen sijaan.
MM-hopeamitalisti Andrea Dovizioso ehti päätöskisassa neljänneksi.
- Totesin jo lauantain aika-ajon jälkeen, että oli hieno näyttää vauhdin riittävän kärkeen silloin kun kaikki vetävät täysillä ja ilman paineita.
Kisan jälkeen on sama hieno fiilis, kun pystyin jättämään kahta edellistä kautta hallinneet kuskit ajamalla taakse, Kallio summasi.

Mika Kallio saavutti 250-luokan tulokaskaudellaan kaksi paalupaikkaa ja kaksi voittoa sijoittuen MM-pisteissä seitsemänneksi.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti