sunnuntai 4. marraskuuta 2007

Ranseder ajoi pisteille kauden päätöskisassa

Ratamoottoripyöräilyn MM-sarjan suomalaistalli Ajo Motorsport ylsi pisteille kauden päätösosakilpailussa Valenciassa. Niistä vastasi tällä erää viimeistä kisaansa Ajon tiimissä ajanut 21-vuotias itävaltalainen Derbi-kuljettaja Michael Ranseder sijoittumalla 125-kuutioisten luokan kisassa 13:nneksi.
Ajo Motorposrtin 16-vuotias romanialaiskuljettaja Robert Muresan päätti hänkin MM-sarjan tulokaskautensa tyylikkäästi sijalle 22. Muresanilta jäi vielä MM-pistetili avaamatta, mutta Ransederin 73 pistettä riittivät koko sarjan 12. sijaan.
- Oli hienoa päättää tämä kausi jälleen pisteillä, iloitsi kiireisen ja monien palaverien sävyttämän viikonvaihteen Valenciassa ensi kautta silmälläpitäen viettänyt tallipäällikkö Aki Ajo.
Ranseder ja Muresan tekivät molemmat vahvan nousun kisan aikana.
- Löysimme Derbi-pyöriimme hyvät säädöt tälle radalle. Ranseder ja Muresan tekivät samalla hienoa työtä sijoitustensa eteen, Ajo kertoi.
Piikkiluokan maailmanmestaruuden vei nimiinsä unkarilainen Aprilia-kuljettaja Gabor Talmacsi, joka sijoittui Valenciassa toiseksi espanjalaisen tallikaverinsa Hector Faubelin jälkeen. Talmacsi juhli Unkarin kautta aikojen ensimmäistä rr-mestaruutta viiden pisteen erolla Faubeliin.
Ajo Motorsportin ensi kauden kuljettajina Derbin tehdaspyörillä ajavat ranskalainen Mike di Meglio ja sveitsiläinen Dominique Aegerter.