torstai 15. marraskuuta 2007

Suomi jatkaa sixin johdossa

Suomi koki kärkipaikastaan huolimatta kovia enduromoottoripyöräilyn MM-joukkuekilpailun kolmantena ajopäivänä Juha Salmisen kaaduttua ja Eero Remeksen keskeytettyä.
Kahden minuutin johtoasemassa keskiviikon viidelle erikoiskokeelle lähtenyt joukkue sai Ranskan takaa lujaa kohti kärkeä kirineen Italian kantaansa.
Suomen johto on epävirallisten tulosten mukaan 43 sekuntia Italiaan. Kolmanneksi tippunut Ranska on jäänyt kärjestä 2.20 minuuttia.
Salmisella jo paljon onneakin matkassa
Enduro 2-luokan ja myös yleiskilpailun kärkipaikalta päivän aloittanut Salminen menetti heti toisella erikoiskokeella minuutin verran kaatumiseen, jolloin hänen pahin vastustajansa, ranskalainen Yamaha-kuljettaja Johnny Aubert paineli vauhdilla suomalaisen ohi.
- Nyt mukana oli hirveästi tuuriakin, sillä kaatuminen kivikkoon joenpohjalla oli raju. Loukkasin siinä rytäkässä vähän kättäni ja lonkkaani, mutta kuin ihmeen kaupalla KTM-pyörään ei tullut naarmuakaan.
Enduro 1-luokassa ajavalle Remekselle kävi sen sijaan ikävämmin. Pahasti jo maanantain avauserikoiskokeella siipeensä saaneen Hondan moottori petti lopullisesti ennen keskiviikon viimeistä erikoiskoetta.
Edessä oli pelätty keskeytys ja Suomi joutuu jatkamaan torstaina kisaa viiden kuljettajan voimin. Tilanne on tukala, sillä päiväkohtaiseen joukkuetulokseen lasketaan mukaan viiden kuljettajan suoritus.
- Nyt meistä kenenkään ei auta enää ainakaan koheltaa, painotti Salminen, joka ajaa luokassaan toisena puoli minuuttia Aubertin takana.
Petri Pohjamo on pitänyt Hondallaan tasaisesti paikkansa kakkosluokan kymmenen nopeimman nipussa.
Keskiviikon epäonnen soturilla Remeksellä oli jo vaikeuksia päästä ylipäätään matkaan keskiviikkona.
Pyörän remontissa kului aamulla siksi paljon ylimääräistä aikaa, että Remekselle mätkäistiin 23 minuuttia aikasakkoa. Rasitteena oli lisäksi vielä tiistailta äänimittauksen seurauksena tullut minuutin aikasakko.
Mattila taistelee luokan 1 kärkipaikasta
Remeksen keskeytettyä Suomen ainoana kuljettajana pienimmässä luokassa jatkaa KTM:llä kilpaileva Jari Mattila.
Mattila on tehnyt kaikki kolme päivää vakuuttavaa jälkeä taistellen tiiviisti luokan kärkipaikasta espanjalaisen Yamaha-kuljettajan Cristobal Guerreron kanssa. Guerrerolla on vain neljän sekunnin etu puolellaan.
Mattila ei ollut silti täysin tyytyväinen keskiviikon esitykseensä.
- Ajamisesta puuttui rentous. Ajo oli vähän sellaista väkisin yrittämistä ja pienien virheiden sävyttämää.
Reittiä ensimmäisenä kuljettajana kiertävä Mattila onnistui vielä aamun ensimmäisellä erikoiskokeella suunnitelmien mukaan, mutta toinen pätkä oli jo takkuamista.
- Sellaisessa kivikossa ei ole todellakaan herkkua vetää numero 1 pyörässään.
Sixin yleiskilpailua johtaa 3-luokan yhdysvaltalainen KTM-kuljettaja Kurt Caselli ennen Aubertia ja Salmista.
Caselli on pystynyt repimään kolmen päivän kuluessa reilun kahden minuutin eron isossa luokassa toisena KTM:llä ajavaan Marko Tarkkalaan. Vielä avauspäivänä pyöränsä säätöjen kanssa tuskailleen Tarkkalan hyvästä vireestä kertoo keskiviikkona ajettu luokkavoitto.
Suomalaispanos on isossa luokassa vakaissa käsissä, sillä Valtteri Salosen vauhti on riittänyt Husabergilla viidenneksi.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti