torstai 29. marraskuuta 2007

Ducati 848 esiteltiin Suomessa

29.11.2007 (Janne tervola, Kuvat: Ducati ja Urheilukuvat)Italialaisvalmistajan suberbike 1098 on saanut pikkusisaren, 848 mallin. Toinen merkittävä uutuus Suomen markkinoille on Monster 696, jonka tuotanto alkaa huhtikuussa. Maahantuoja esitteli uutuuksia Ducatiklubilaisille tiistai-iltana.
- Vaikka mallisto on tilapäisesti kaventunut, Ducatilla on tarkoitus esitellä 3-4 uutta mallia kahden seuraavan vuoden sisällä. Tuotannossa kolmen vuoden tähtäin on nostaa se 40 000 pyörästä 60 000 pyörään, Jouko Kantola kertoi.
848 ei ole pelkästään 1098 pienemmillä männillä, vaan myös moottorilohkoja on kevennetty käyttämällä alipainevaluja. 


Tehtaan ilmoituksen mukaan omamassa ilman polttoainetta on 168 kiloa eli viisi kiloa 1098-mallia kevyempi. Moottori tuottaa tehoa 134 hevosvoimaa, joten sen teho-painosuhde on parempi kuin 999:n perusmallissa.
Malli esiteltiin valkoisena, mutta sitä saa myös punaisena. Jotta puritaaneilta ei henki salpautuisi, malliin saa lisävarusteena kuivakytkimen. Mallin alustava hinta on 20 990 euroa ja sen toimitukset alkavat saman tien. S- eikä R-variantteja ei toistaiseksi ole esitelty.
Uutta Monsteria ei vielä saatu Suomeen, todennäköisesti esittelykappale saadaan Helsingin MP-näyttelyyn.
Mallissa on sama perusmoottori, kuin 695-mallissa.
- Tehtaan insinööreille tuli pikku laskuvirhe 695-mallin kuutioissa, koska sen oikeat kuutiot ovat 696. Tuleva kausi ja uuden mallin suosio näyttää, mitä tulee tapahtumaan nykyiselle Monster-mallistolle, Niko Kantola kertoi.
Uutuus on varustettu Siemensin moottorinohjauksella. Moottorin ilman saantia on parannettu. Nyt ilmanottoaukot näkyvät polttoainetankin kuoren etuosassa. Tankin kuori helposti on vaihdettavissa katteiden tapaan.
Sylinterin kannessa on isommat venttiilit ja maavaraa on saatu lisää nostamalla äänenvaimentimet ylös. Tehoa on tullut lisää seitsemän hevosvoimaa ja vääntöä kahdeksan newtonmetriä. Omamassa on pudonnut seitsemällä kilolla.
Silmiinpistävin eroavaisuus on uudenlainen runkorakenne. Eturunko on putkea, mutta takarunko alumiinivalua. Kaksiosainen runkorakenne tulee helpottamaan mallin variointia eri käyttötarkoituksiin sopivia malleja varten.
696:ssä on uusien mallien tapaan radiaalijarrut 320 mm jarrulevyin. Takahaarukka on alumiinivalua. Ajovalo on kaksiosainen vilkut ja takavalo on toteutettu ledein.
Uuden mallin ohjaustanko on aiempaa lähempänä, satula kapeampi ja istuinkorkeus matalampi. Tuotanto alkaa kahdella mallilla. Paremmin varustetussa mallissa on pieni pleksi/kate ja takaistuimen kuuppa. Sen valmistus alkaa huhtikuussa. Sen alustava hinta on 12790 euroa. Kuvan perusmallin valmistus alkaa kesällä ja sen alustava hinta on 11990 euroa.
Monsterin mallistosta jää pois 800-kuutioinen S2R. S4RS-malli saa uuden tricolore värin. Sportclassic-mallistosta jää yksipaikkaiset mallit pois, GT1000 saa vaihtoehdoksi kaksivärimaalauksen. Hypermotard-mallia saa nyt mustana. Tilauksesta Suomeen saa myös Superstockin MM-sarjaan luokiteltua 1098R-mallia. Se pitkälti sama kuin tehtaan SBK-kilpuri. tehoa se tuottaa vakiona hulppeat 180 hevosvoimaa, maksimivääntö on 135 Nm. Titaaniventtiileillä ja kiertokangilla varustettuun peliin saa tehtaan race kitin, joka tuo noin kuusi hevosvoimaa lisää. Samassa paketissa tulee luistonesto. Hintaa on karvan alle viisikymmentä tuhatta. 

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti