tiistai 27. marraskuuta 2007

Junior Project -kuljettajien kausi pulkassa

Ajo Motorsport Junior Project -kuljettajien 2007 koulutus- ja kilpailuohjelma huipentui viikonloppuna Jerezin radalla ajettuun CEV-sarjan viimeiseen osakilpailuviikonloppuun. Valenciassa viikko sitten radalla olleet Junior Project -kuljettajat aloittivat valmistautumisen Jerezin sunnuntaiseen loppukilpailuun perjantain vapaissa harjoituksissa.
Edellisen viikonlopun tapaan myös Jerezissä kilpailuun oli pyrkimässä huikea määrä kuljettajia, ja yli kahdeksankymmenen karsijan joukossa oli jälleen myös MotoGP -sarjasta tuttuja nimiä.
Junior Project -kuljettajien viikonloppu alkoi ikävästi, kun Patrik Hvitfelt kaatui perjantain harjoituksissa sateen jo liukastamalla radalla murtaen solisluunsa.
Lauantain aika-ajot ajettiin myös sateisissa olosuhteissa, ja iltapäivän erittäin vaikeissa olosuhteissa ajetussa toisessa aika-ajossa Kostamo kellotti viidenneksi nopeimman ajan.
- Jo perjantaina rata oli märkä, mutta Patrikin kaatuessa osa radasta oli vielä kuiva, joten olosuhteet olivat varsin vaikeat. Ernon ja Teemun aika-ajosuoritukset lauantain olosuhteissa olivat hyviä, joten suorituksiin voi olla varsin tyytyväinen, Jani Veijonen kertoo.
Vaikeissa olosuhteissa ajettujen aika-ajojen jälkeen Junior Project -kuljettajat Teemu Mattila ja Erno Kostamo lähtivät sunnuntain loppukilpailuun lähtöruuduista 28 ja 29. Sunnuntain kilpailu ajettiin kuivissa olosuhteissa, ja ensikertaa koko viikonlopun aikana kuivalla Jerezin radalla ajaneet Kostamo ja Mattila tulivat maaliin sijoilla 26 ja 28.
- Kuljettajakolmikkomme on kehittynyt kauden aikana hyvin ja kierrosajat kovatasoisessa sarjassa ovat parantuneet kauden edetessä. Tämän viikonlopun vaikeat olosuhteet vaativat hyvää ajotekniikkaa, joten poikien hyvät tulokset aika-ajoista ovat varsin rohkaisevia, Aki Ajo kertoo.