lauantai 3. marraskuuta 2007

Ajo Motorsportin Ranseder kaatui aika-ajoissa

Ratamoottoripyöräilyn MM-sarjan suomalaistalli Ajo Motorsportin riveissä tällä erää viimeistä kisaansa ajavat Michael Ranseder ja Robert Muresan starttaavat sunnuntaina Valencian osakilpailuun 125-kuutioisten luokan lähtöruuduista 16 ja 29.
Harmittavasti kuutisen minuuttia ennen aika-ajojen loppua Derbi-pyörällään kaatunut itävaltalainen Ranseder nipisti perjantain parhaastaan 0,8 ja romanialainen Muresan puolestaan 0,9 sekuntia.
Ranseder ei ehtinyt kaatumisen jälkeen enää takaisin radalle, jolloin viimeiset kovat kierrokset jäivät häneltä ajamatta.
- Tulin vähän liian kovaa sisään mutkaan ja keula lähti alta. Harmittaa, sillä olin siinä vaiheessa hyvässä vauhdissa ja uskon, että olisin pystynyt parantamaan edelleen aikaani, totesi Ranseder.
Tallipäällikkö Aki Ajo oli varsin tyytyväinen erityisesti Muresanin suoritukseen. Vaikka sijoitus ei noussutkaan perjantaista, niin ajallisesti nuorukainen liikkui aivan toisella tasolla.
- Tosin minultakin jäi se viimeinen kova veto tekemättä. En löytänyt loppuun kunnollista rytmiä, enkä saanut toisaalta vetoapuakaan, kertoi Muresan.
Kauden päätöskisan paalupaikalle ajoi unkarilainen Aprilia-kuljettaja Gabor Talmacsi ajalla 1.39,644, josta Ranseder jäi 1,898 ja Muresan 3,142 sekuntia.
Talmacsi lähtee sunnuntain kilpailuun MM-sarjan kärkipaikalta ja kymmenen pisteen etu puolellaan espanjalaiseen tallikaveriinsa Hector Faubeliin. Faubel ehti aika-ajoissa toiseksi 0,373 sekuntia Talmacsista.

Valencian GP
125-kuutioisten luokan kauden 17/17 MM-osakilpailu. 2. aika-ajot ja lähtöjärjestys sunnuntain kisaan: