maanantai 19. marraskuuta 2007

Moto-Seinäjoki ja Motobox Sahala uuteen omistukseen

19.11.2007 (Janne Tervola)


Yksityiset suomalaiset moottoripyöräkauppiaat vahvistavat asemaansa sekä asiakaspalveluaan yhdistämällä voimansa. Alan taustavaikuttajien omistama Procycle International Oy on hankkinut omistukseensa Suomen suurimman yksityisen moottoripyöräkaupan Moto- Seinäjoki Oy:n ja Kotkassa toimivan Motobox Sahala Oy:n koko osakekannan. 
Procycle International on tehnyt myös esisopimuksen lappeenrantalaisen Motsikka Oy:n osakekannan ostamisesta. Procycle Internationalin tavoitteena on tuoda suomalaiseen moottoripyöräkauppaan pitkäjänteistä liikkeenjohdollista osaamista ja vahvistaa yritystensä kannattavuutta. 
- Tarkoituksena on yritysostojen avulla ja toimintojen keskittämisellä parantaa yksityisten kauppiaiden mahdollisuuksia kehittää asiakaspalveluaan ja laajentaa liikkeidensä tarjontaa erityisesti huollon, rahoituksen ja tarvikemyynnin alueella, sanoo Procycle Internationalin hallituksen puheenjohtaja Timo Ranta. 
Omistajanvaihdos ei vaikuta Moto-Seinäjoen ja Motobox Sahalan ulospäin näkyvään toimintaan. Yritykset jatkavat liiketoimintaansa nykyisellä nimellä, henkilöstöllä ja merkkiedustuksilla. Yhtiöiden aikaisemmat omistajat Heikki ja Hannu Pennala sekä Kai Sahala jatkavat edelleen kauppiaina ja siirtyvät osaomistajiksi ja johtoryhmän jäseniksi Procycle Internationaliin. 
Yhtiön toimitusjohtajana toimii Lauri Hakala. Hän on yhdessä hallituksen puheenjohtaja Timo Rannan kanssa myös yhtiön pääomistajia. 
- Procycle Internationalin tavoitteena on tuoda nykyisin varsin hajanaiseen moottoripyöräkauppaan uudenlaista liikkeenjohdollista osaamista ja siten vahvistaa markkina-asemaa ja parantaa kannattavuutta, Hakala sanoo. 
Asiakaspalvelua kehitetään luomalla uusia kokonaispalvelun malleja, rahoituspalvelua tuotteistetaan ja laajennetaan sekä lisätään moottoripyöräilyyn liittyvien oheistuotteiden tarjontaa. 
- Jatkossa Procycle International pyrkii laajentamaan toimintaansa yritysostoin ja vahvistamaan asemaansa edelleen Suomessa. Lisäksi yrityksellä on ketjutoimintaa Eestissä, jossa sillä on noin 30 prosentin osuus moottoripyöräkaupasta, Hakala sanoo. 
Moottoripyöräkauppa on viime vuosina ollut Suomessa vahvassa nousussa. Tänä vuonna rekisterissä oleva moottoripyöräkanta on noin 180 000 kappaletta. Viime vuosina myynti on ollut yli 15 000 pyörän luokkaa vuodessa. Alan kokonaisliikevaihto on yli 200 miljoonaa euroa, josta noin 2/3 tulee uusien ja vaihtopyörien kaupasta. 
Lauri Hakala on ennen siirtymistään Procycle Oy:n ja Procycle International Oy:n toimitusjohtajaksi toiminut pitkään Oy Sisu Auto Ab:n palveluksessa johtotehtävissä koti- ja ulkomailla, viimeksi liiketoimintojen kehittämisestä vastanneena myyntijohtajana. Timo Ranta puolestaan on toiminut useissa eri johtotehtävissä Paroc Group Oy:ssä, viimeksi liiketoiminnan kehitysjohtajana.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti